Siirry sisältöön
Yleinen

Omaolo-oirearvio on nyt käytössä koko Pohjanmaalla

Omaolo on kuin digitaalinen terveyskeskus, jossa voit asioida silloin, kun sinulle sopii.

Omaolossa voit tehdä oirearvion verkossa ja saat kiireellisyysluokituksen mukaan ammattilaisen vastauksen jopa tunnissa. Eniten oirearvioita tehdään naisten virtsatietulehduksista, sukupuolitautien epäilyistä sekä flunssan oireista.

Omaolo on ollut käytössä osassa alueen kunnista jo pari vuotta, mutta nyt asiointi on mahdollista koko alueella.

Palvelu auttaa sinua arvioimaan hoidon tai palvelun tarvetta sekä tukemaan terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Omaolo antaa toimintaohjeita, jotka perustuvat tutkittuun tietoon. Päätät itse, lähetätkö oirearviosi ammattilaiselle vastattavaksi ja asian hoitamiseksi vahvan tunnistautumisen kautta. Omaolossa Pohjanmaan hyvinvointialueen hoidon tarpeen arvioinnin henkilöstö vastaa arkisin saman päivän aikana ja viikonloppuisin hoidetaan akuutit oirearviot.

– Omaolo on nopea, helppo ja nykyaikainen tapa saada apua terveyteesi liittyvissä asioissa. Reaaliaikainen chattailu Omaolon kautta mahdollistaa sen, ettei kaikkea tarvitse hoitaa puhelimitse. On sinulla akuutti selkäkipu tai tunnistat virtsatietulehduksen oireet, niin olemme täällä sinua varten, kannustaa hoidon tarpeen arvioinnin sairaanhoitaja Emma Pukkinen.

Näin toimit www.omaolo.fi –palvelussa

  1. Kirjaudu sisään Omaoloon pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Näin saat henkilökohtaista palvelua ja mahdollisuuden lähettää tietosi ammattilaisen arvioitavaksi.
  2. Tarkista, että henkilötietosi ovat oikeat Omat tiedot -valikosta. Muistathan hyväksyä kohdan, missä ammattilaisen yhteydenotoista tulee tekstiviesti-ilmoitus.
  3. Omaolossa sinulla on mahdollisuus:
    Tehdä oirearvio esimerkiksi hengitystietulehduksen oireista. Saat arvion myös hoidon tarpeesta ja tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen.
    Tehdä sähköinen terveystarkastus, jossa arvioit elintapojasi ja hyvinvointiasi.
    – Saada vinkkejä esimerkiksi painonhallintaan tai tupakoinnin lopettamiseen.
  4. Kun olet täyttänyt kyselyn tai oirearvion, saat kirjalliset omahoito-ohjeet tai mahdollisuuden lähettää oirearvion ammattilaisen käsittelyyn. Tällöin saat ammattilaiselta viestin Omaolo-palvelun kautta. Ammattilainen voi antaa sinulle henkilökohtaisia ohjeita tai varata ajan terveysasemalle.