Siirry sisältöön

Jos omat voimavarat ja läheisten tuki eivät riitä, on tärkeää hakea apua kriisin käsittelyyn. Tältä sivulta löydät linkkejä sekä hyvinvointialueen että kolmannen sektorin palveluihin, joista saat apua matalalla kynnyksellä.

Tällä sivulla listattujen palveluiden työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus. Osassa palveluista voit myös asioida nimettömänä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon konkreettinen tuki ja apu akuutissa kriisitilanteessa

Sosiaali- ja kriisipäivystys

Sosiaali- ja kriisipäivystys vastaa hyvinvointialueen asukkaiden ja alueella oleskelevien avuntarpeeseen tilanteissa, joissa tarvitaan kiireellisiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä, kiireellisiä sosiaalipalveluita tai akuuttia kriisiapua. Avoinna vuorokauden ympäri.

Psykiatrian päivystys

Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja on tavattavissa yhteispäivystyksessä vuorokauden ympäri. Lähetettä käyntiin ei tarvita.

Tukea lapsille ja nuorille

Nuori makaa peiton alla ja katselee älypuhelinta.

Oppilashuolto

Nuorisoasemat

Nuorisoasemat tarjoavat keskusteluapua ja neuvontaa 13–29-vuotiaille nuorille. Palvelumme ovat luottamuksellisia, vapaaehtoisia ja asiakkaille maksuttomia. Lähetettä palveluumme ei tarvita.

Mieli Kriisipuhelin

MIELI Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä.

Mannerheimin lastensuojeluliitto

Lasten ja nuorten puhelin ja chat on tarkoitettu kaikille alle 25-vuotiaille. Voit ottaa yhteyttä vuoden jokaisena päivänä missä tahansa asiassa.

Sekasin-chat

Sekasin-chat on suunnattu 12–29-vuotiaille. Sekasin-chatissa voit keskustella mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista.

Pelastakaa lapset

Chat-kalenterista näet mitkä nuorille suunnatut nettipalvelut ovat auki tänään ja lähiaikana. Kalenteriin on koottu auttavat chatit, teemachatit ja -keskustelut sekä reaaliaikaiset tieto- ja neuvontapalvelut.

Mielenterveystalo

Tietoa mielen hyvinvoinnista ja sen vahvistamisesta sekä haasteista, jotka liittyvät mielenterveyteen ja erilaisiin elämäntilanteisiin.

Tukea aikuisille

Sinipaitainen surullinen mies istuu sängyn reunalla ja katsoo eteenpäin.

Psykososiaalinen keskus

Hyvinvointialueen psykososiaalisen keskuksen palvelut ovat maksuttomia ja voit hakeutua niihin ilman erillistä lähetettä, saapumalla yksikköön sen aukioloaikana tai ajanvarauksen tai sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta.

Työterveyshuolto

Jos olet työelämässä ja saat työterveyshuollon palveluita, voit hakeutua työterveyshuollon palveluihin myös kriisitilanteissa.

YTHS

Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiö tarjoaa opiskeluterveyden palvelut perustutkintoa suorittaville yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille.

Nuorisoasemat

Nuorisoasemat tarjoavat keskusteluapua ja neuvontaa alle 30-vuotiaille aikuisille. Palvelumme ovat luottamuksellisia, vapaaehtoisia ja asiakkaille maksuttomia. Lähetettä palveluumme ei tarvita.

Pohjanmaan kriisikeskus Valo

Pohjanmaan kriisikeskus Valo tarjoaa matalan kynnyksen keskustelutukea ammattiauttajan kanssa.

Kriisipuhelin MIELI

MIELI Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä.

Kirkon keskusteluapu ja chat

Palvelevan puhelimen ja chatin päivystäjät ovat koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä, joilla on vaitiolovelvollisuus.

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystys tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä.

Mielenterveystalo

Tietoa mielen hyvinvoinnista ja sen vahvistamisesta sekä haasteista, jotka liittyvät mielenterveyteen ja erilaisiin elämäntilanteisiin.