Siirry sisältöön

Päihdekeskuksen palvelut on tarkoitettu aikuisille yli 18- vuotiaille asiakkaille, joiden päihteiden käytön katkaisu tai päihteistä vieroittautuminen ei onnistu avohoidon palveluiden avulla. Päihdehoito on vapaaehtoista ja perustuu yksilölliseen hoitosuunnitelmaan. Lähetettä ei tarvita.

Hoidon tavoitteena on saada asiakkaan pitkään jatkunut päihteiden käyttö loppumaan. Asiakkaalle tehdään hoitosuunnitelma, jossa huomioidaan asiakkaan fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen tilanne. Lisäksi arvioidaan mahdollinen jatkohoidon tarve. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä muiden sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa.

Selviämishoito

Selviämishoitoa tarjotaan päihtyneelle asiakkaalle hoidon alkuvaiheessa. Tarkoituksena on varmistaa asiakkaan turvallinen selviäminen akuutista päihtymystilasta.

Katkaisuhoito

Katkaisu- ja vieroitushoidon tarkoituksena on pitkään jatkuneen päihteidenkäytön katkaisu sekä vieroitusoireiden lievittäminen. Runsaasta päihteidenkäytöstä johtuvia akuutteja vieroitusoireita ja komplikaatioita hoidetaan yleensä lääkityksen avulla. Lääkeriippuvuudesta kärsiville tehdään lääkärin määräämä lääkkeiden alasajo-ohjelma.

Katkaisu- ja vieroitushoidon aikana voidaan selvitellä asiakkaiden akuutteja kriisitilanteita ja yhdessä asiakkaan kanssa tehdään jatkohoitosuunnitelma päihteettömyyttä tukemaan. Hoito toteutetaan asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Saadaksesi palvelua et tarvitse lähetettä. Voit olla itse yhteydessä päihdekeskukseen ja tiedustella paikkatilannetta. Hoitoon voit hakeutua vuorokauden ajasta riippumatta.

Yhteystiedot

Vaasan päihdekeskus 06-325 2400 (avoinna ympäri vuorokauden)

Päihdekeskuksen johtaja Mika Nevasaari, 040 544 7917 

Päihdekeskuksen apulaisosastonhoitaja Sara Korhonen, 040 688 5630 

Osoitetiedot

Huutoniemen sairaalan alue, osasto C1 Sarjakatu 2, Vaasa