Siirry sisältöön

Vaasan keskussairaalassa patologiset tutkimukset tekee Fimlab.

Patologian osastolla huolehdimme obduktiotoiminnasta eli vainajien säilyttämisestä ja ruumiinavausten tekemisestä. Lääketieteelliset ruumiinavaukset tehdään patologian osastolla mutta oikeuslääketieteelliset ruumiinavaukset Tampereen yliopistollisessa sairaalassa. Kaikissa kuolemantapauksissa ei kuitenkaan ruumiinavaukselle ole tarvetta.

Osastomme yhteydessä on kappeli, jonne omaiset voivat tulla katsomaan vainajaa. Viimeinen hyvästijättö voidaan järjestää vainajan pukemisen ja arkutuksen yhteyteen ennen vainajan kuljettamista hautauspaikalle.  Tämän lisäksi vainajalle voidaan järjestää siunaushetki kappelissa. Ottakaa tätä varten yhteyttä hautaustoimistoon, joka huolehtii kappelin varauksesta teidän käyttöönne.

Asiointi

Patologian osasto sijaitsee päärakennuksen C- ja D-osissa 0-kerroksessa. Helpoimmin löydät meidät saapumalla sairaalan alueelle Hietalahdenkadun ja Rantakadun risteyksestä ja seuraamalla opasteita. Kappeliin tuleville omaisille on varattu neljä pysäköintipaikkaa JK-rakennuksen takaa.

Hietalahdenkatu 2-4, 65100 Vaasa

Puhelinasiointi

Obduktioavustaja

Huomioittehan, että emme voi näyttää oikeuslääketieteelliseen ruumiinavaukseen lähteviä vainajia ennen kuin ruumiinavaus on tehty. Pohjanmaan poliisilaitos (puh. 0295 440 511) vastaa kaikkiin kyselyihin vainajista, joille oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus tehdään. Patologian osaston obduktioavustaja vastaa kysymyksiin vainajista, joille tehdään lääketieteellinen ruumiinavaus tai joille ei tehdä ollenkaan ruumiinavausta. Hautaustoimisto huolehtii hautausluvan puolestanne. Hautajaiset voidaan järjestää jo ennen kuolinsyyn vahvistamista edellyttäen, että ruumiinavaus on tehty.