Siirry sisältöön

Jalkaterapeutit hallitsevat haavanhoidon periaatteet ja mekaaniset toimenpiteet. Haavanhoidossa jalkaterapeutin erityisosaamista ovat kevennyshoidot.

Jalkaterapeutin vastaanotolla sisätautien poliklinikalla suurimman asiakasryhmän muodostavat diabetesta ja reumaa sairastavat, mutta jalkaterapeutti on samalla kaikkien potilasryhmien käytettävissä lääkärin lähetteellä. Jalkaterapeutilla on tukenaan moniammatillinen työryhmä. 

Ota vastaanotolle mukaasi mahdolliset vanhat tukipohjalliset sekä kenkäpareja, jotka eniten ovat käytössä. Jos käytät kotonasi sisäkenkiä tai sinulla on erityiset työjalkineet, ota nekin mukaasi.

Jalkatyöryhmä

Moniammatillinen diabetesjalkatyöryhmä vastaanottaa potilaita, joilla on kiireellinen ja erityisasiantuntemusta vaativa alaraajaongelma. Jalkatyöryhmän tarkoituksena on suunnitella ja järjestää potilaalle mahdollisimman nopea ja tehokas hoito.

Jalkatyöryhmään kuuluu jalkaterapeutti, diabeteslääkäri ja verisuonikirurgi. Myös lääkintävahtimestari, apuvälineteknikko, fysioterapeutti ja ortopedi kuuluvat työryhmään tarvittaessa.