Siirry sisältöön

Angiohoitajan vastaanotto

Angiopoliklinikka on hoitajavastaanotto missä potilasta informoidaan koronaariangiografiasta eli sepelvaltimotutkimuksesta. Ennen vastaanotolle saapumista potilaalta otetaan verikokeet, EKG ja muita tarvittavia kokeita ja tutkimuksia. 

Vastaanottoa varten potilas täyttää esitietolomakkeet, jotka tulevat kutsukirjeen mukana. Vastaanoton aikana potilas saa tietoa sepelvaltimotutkimuksen kulusta ja jälkihoidosta. Potilaalla on mahdollisuus myös esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä.

Suuri osa vastaanotoista tehdään puhelinhaastattelulla.

Angiohoitajan vastaanotto

Sydänhoitajan vastaanotto

Sydänhoitajan vastaanotolla käyvät sepelvaltimotautia sairastavat ja sydänleikatut potilaat, jotka kuuluvat erikoissairaanhoidon piiriin.  Sydänhoitaja antaa tietoa sepelvaltimotaudista. Häneltä saa myös tietoa sydänluennoista, kuntoutusmahdollisuuksista ja sydänyhdistyksestä.

Sydäntahdistinvastaanotto

Tahdistinpoliklinikalla tehdään tahdistimen vuosikontrolli. Poliklinikalla pidetään myös akuuttia vastaanottoa ja kontrollit leikkauksen yhteydessä.

Sisätautipoliklinikalla pidetään vastaanottoa kolmena päivänä viikossa. Vastaanottoa hoitavat kardiologi ja tahdistinhoitaja. Tahdistinhoitajalla on myös oma vastaanotto.

Tahdistinhoitaja antaa ajat tahdistinpoliklinikalle.

Sydämen vajaatoiminnan hoitajan vastaanotto

Sydämenvajaatoimintapotilailla ja heidän lähiomaisillaan on mahdollisuus saada yksilöllistä ohjausta ja informaatiota koskien sydämenvajaatoiminnan taustalla olevaa tautia, omahoitoa, oireita, lääkintää, hoitoa ja sosiaalisia etuja.

Lisäksi järjestämme seurantakäyntejä polikliinisesti, missä kontrolloidaan verikokeita, verenpainetta, pulssia, painoa ja turvotusta ynnä muuta. Voimme myös optimoida sydämenvajaatoimintalääkityksen yhteistyössä lääkärin kanssa ja määrättyjen ohjeiden mukaisesti. Lähettäminen vajaatoimintahoitajan vastaanotolle tulee tapahtua sisätautilääkärin, kardiologin tai meidän toiminnasta vastaavan lääkärin lähetteellä.

Ota yhteyttä

Sijainti: Y1B, Vaasan keskussairaala
Sydänhoitaja
06 213 2622
Puhelinaika klo 10.00 – 14.00

Sydänhoitaja, sisäänkäynti H, 4. kerros
Ma-pe klo. 9:00 – 10:00
Puh 06 7862233

Osastonsihteeri
Lähetteisiin ja ajanvarauksiin liittyvät kysymykset
Arkisin klo 8 – 9 ja maanantai – torstai 13 – 13:30

Puh 06 7862200