sosiaali- ja terveyspalvelut
Prima Botnia – Hyvinvoiva Pohjanmaa –projektin aloitustilaisuus järjestettiin 25. toukokuuta. Tilaisuudessa oli mukana edustajia Pohjanmaan hyvinvointialueen toimialoilta keskustelemassa, miten projekti muotoiltaisiin tuottamaan mahdollisimman suurta hyötyä organisaatiolle ja kohderyhmille.
Lomakauden aikana osa yksiköistämme on suljettu tai toimii poikkeavin aukioloajoin.
Pohjanmaan hyvinvointialueen Kotikäynti-asiakaslehti jaetaan tänään perjantaina, 3. kesäkuuta kaikkiin alueen kotitalouksiin.
Jo useita vuosia Vaasan terveyskeskus ja Vaasan keskussairaala ovat sijoittuneet Suomen parhaimpien koulutuspaikkojen joukkoon Nuorten Lääkärien Yhdistyksen kyselyssä. Mikä saa nuoret lääkärit viihtymään?
Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymä kehittää toimintamallia, joka mahdollistaa hyvinvointi- ja terveysteknologioiden aiempaa laajemman hyödyntämisen hyvinvointialueen kotihoidon palvelussa. Pohjanmaan KATI-hankkeessa arvioidaan ja otetaan käyttöön erilaisia teknologioita, joilla parannetaan kotihoidon asiakkaiden kotona-asumisen turvallisuutta ja tuetaan itsenäistä kotona-asumista. Kuvassa Tony Pellfolk ja Tatu Karppinen.
Pohjanmaan hyvinvointialue on saanut valtionavustusta Prima Botnia – hyvinvoiva Pohjanmaa –projektille. Rahoituksella vahvistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden piiriin pääsyä. Vuonna 2022 kohderyhmänä ovat nuoret ja nuoret aikuiset, joilla on tunnistettu tai on vielä tunnistamatta mielenterveyden ongelmia tai päihdeongelmia. Toinen kohderyhmä ovat ikäihmiset, joilla on todettu tai vielä toteamatta tarve fyysisen, psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn tuelle, hoidolle tai kuntoutukselle.
Muistisairaudet lisääntyvät väestön ikääntyessä, mutta niiden riskitekijöihin voidaan vaikuttaa elintapoja muuttamalla. Hyvinvointialueella on aloitettu elintapaohjauksen monimuotoisen toimintamallin kokeilu, jota Pohjanmaan Tulevaisuuden sote-keskus-hanke koordinoi.
Hanketoimisto aloitti toimintansa tammikuussa 2022 Pohjanmaan hyvinvointialueen toiminnan alkaessa. Ajatuksena on, että hyvinvointialueen pienemmät kuin suuremmatkin projektit toimivat kootusti hanketoimistosta käsin. Hanketoimiston tavoitteena on tukea hyvinvointialueen kehittämistä ja projektien kautta kehitetään uusia menetelmiä ja prosesseja, joka näkyy lopulta parempana palveluna ja hoitona alueen asukkaille.
Kehityspäällikkö Pia Nyman kertoo Tutkimus, kehitys ja innovaatiot –yksiköstä (TKI). ”Kannustamme innovatiivisiin ratkaisuihin hyvinvointialueellamme ja luomme verkostoja niin organisaation sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Meidän tiimissä työskentelee tällä hetkellä kuusi henkilöä ja kuulumme Strategia ja yhdyspinnat -tulosalueeseen,” kirjoittaa Pia Nyman.
Turvapuhelimissa on ilmennyt laajoja toimintahäiriöitä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Pohjanmaan hyvinvointialueen asiakkailla.