Siirry sisältöön

Tässä on tietoa ajankohtaisista asioista, joista opiskelijoiden tulee tietää ennen kuin he tulevat/pääsevät harjoitteluun tai ovat harjoittelussa.

Huom! Maskisuositus jatketaan 30.4. asti.

20 henkilön ryhmät/kokoukset sisätiloissa ovat sallittuja 1.2-28.2.

Sunnuntai 16.1.2022

Hoitoalan opiskelija & harjoittelu

Opiskelija, joka ovat saanut kaksi rokotusannosta ja joka on tästä huolimatta saanut positiivisen koronatestituloksen, on karanteenissa määrätyn karanteenin ajaksi. Opiskelijalla pitää olla vähintään kaksi (2) oireetonta päivää.

Torstai 30.12.2021

Seuraavat ehdot ovat voimassa Pohjanmaan hyvinvointialueella:

  1. Opiskelijoilla ei saa olla flunssan oireita.
  2. Opiskelija on yhteydessä omaan terveyskeskukseen, jos opiskelija epäilee tartuntaa tai on alistunut Covid 19-virukselle. Testaus tehdään ensisijaisesti kotipaikkakunnalla.
  3. Opiskelijan toivotaan välttävän tilanteita, joissa on paljon ihmisiä ahtaissa tiloissa (esim. baarit ja yökerhot ym.), eikä turvavälejä voida pitää.
  4. Suosittelemme vahvasti että, opiskelijoilla on rokotussuoja.

Suosittelemme, että opiskelijoilla jotka tulevat ulkomailta, on vähintään 2 rokotuksen antama rokotussuoja (jälkimmäisestä rokotuksesta on alle 4 kuukautta) tai negatiivinen testitulos (<72 h) ennen harjoittelujakson aloittamista.

Opiskelija on yhteydessä harjoitteluosaston osastonhoitajaan/esimieheen viikko ennen harjoittelu-jakson aloittamista, jolloin saadaan tietoa yksikön mahdollisuudesta ottaa vastaan opiskelijoita ja sovitaan mahdollisesta testauksesta.

Oireista infektiota koskevat säännöt ovat opiskelijoilla samat kuin muulla henkilöstöllä.

Tämä ohje on voimassa toistaiseksi.