Ulkoiset auditoinnit toivat esille vahvuuksia ja hyviä käytänteitä

Kevään auditointeihin osallistuivat koti- ja asumispalvelut, sairaalapalvelut, kuntoutus sekä sosiaali- ja terveyskeskuksen palvelut.
– Auditoinnit toivat esille lukuisia vahvuuksia ja hyviä käytäntöjä sekä hyvinvointialue että yksikkötasolla. Näitä havaintoja on lähdetty jakamaan läpi hyvinvointialueen, iloitsee laatukoordinaattori Riika Mäki-Valtari.
Jokaiselta toimialalta löydettiin onnistumisia.
– Koti- ja asumispalveluissa on panostettu omaishoitoon ja Haipro-ilmoitusten käsittelyyn, kouluterveydenhuollossa mitataan kouluterveydenhoitajien kuormittuneisuutta systemaattisesti liikennevaloihin perustuvalla lomakkeella ja kuntoutuksessa on kiinnitetty huomiota toiminnan eettisyyteen ja organisaation arvoihin, Mäki-Valtari avaa esimerkkejä auditoinneissa esiin tulleista hyvistä käytänteistä.
Parantamisehdotukset ja seuraavat toimialat työn alle syksyllä
Ulkoiset auditoinnit antavat myös lisänäyttöpyyntöjä ja parantamisehdotuksia.
– Käymme pyynnöt läpi ja kehitämme toimintaa niiden pohjalta. On tärkeää, että saamme tietoa onnistumisten lisäksi kehityskohteista. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan, Mäki-Valtari toteaa.
Ulkoiset auditoinnit on jaettu koko vuodelle. Syksyllä vuorossa ovat psykososiaaliset palvelut, asiakas- ja resurssikeskus, pelastuslaitos sekä hyvinvointialueen johto.
Pohjanmaan hyvinvointialueella on suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon laadunarviointi-, sertifiointi- ja koulutuspalveluja tuottavan Labquality Oy:n myöntämä laatusertifikaatti, joka on voimassa 26.01.2026 saakka.