Siirry sisältöön
Yleinen

Vaasan keskussairaalan laboratorio ja kliininen fysiologia muuttavat uusiin tiloihin

Käytävä, jonka varrella on vihreänsävyisin maisematapetein sisustettuja oviaukkoja. Oviaukkojen vieressä loistaa vihreät loisteputkilamput.
Vaasan keskussairaalan laboratorion remontti valmistuu kesäkuussa 2024. Laboratorio muuttaa väistötiloista remontoituihin tiloihin 20.6.2024. Muuttopäivänä laboratorio on suljettu.

Laboratorio (näytteenotto) avautuu asiakkaille 24.6.2024.

Remontoidut tilat sijaitsevat sairaalan B1-rakennuksessa. Laboratorio toimi näissä tiloissa vuoteen 2022 asti, jolloin remontti alkoi ja laboratorio muutti väistötiloihin. Uusiin tiloihin kuljetaan samasta ulko-ovesta kuin
Y-rakennuksessa sijainneisiin väistötiloihin.

Muuton yhteydessä uutena palveluna Vaasan keskussairaalan laboratorioon avautuu kolme Nopsa-pikapalvelupistettä, jotka toimivat ilman ajanvarausta ja vuoronumeroa. Nopsassa voivat verikokeissa käydä nuoret ja aikuiset, joilla on julkisen terveydenhuollon laboratoriolähete.

Muita asiakkaita laboratorio palvelee ensisijaisesti ajanvarauksella. Päivystysasiakkaat ja kotona otettujen näytteiden astioita noutavat tai palauttavat asiakkaat palvellaan vuoronumerolla.

Vaasan keskussairaalan laboratorion aukioloajat pysyvät ennallaan (ma−pe klo 7–15).

Kliininen fysiologia muuttaa S-rakennuksesta B1:een

Kliininen fysiologia muuttaa Vaasan keskussairaala-alueen S-rakennuksesta B-rakennuksen 1. kerrokseen viikolla 25. Kliininen fysiologia on suljettuna koko juhannusviikon eli 17.−21.6. Maanantaista 24.6. alkaen potilaat otetaan vastaan uusituissa tiloissa B1:ssä.

Kliininen fysiologia on lääketieteen erikoisala, jossa tutkitaan ja mitataan elimistön toimintaa ja mahdollisia häiriöitä lääketieteellisen teknologian avulla. Kliinisen fysiologian tutkimuksiin tarvitaan lähete ja ajanvaraus. Kutsukirje lähetetään potilaalle kotiin.