Siirry sisältöön
Yleinen

Asiakasapteekki avaa ovensa Vaasan H-talossa 

Vaasan 8. apteekki avataan H-talossa.
Uuden H-talon ensimmäinen palvelu aukeaa maanantaina 4. heinäkuuta, kun Vaasan 8. apteekki toivottaa asiakkaat tervetulleiksi. Apteekki on avoinna kaikille.

Palvelun ja tuotevalikoiman rakentamisessa on huomioitu se, mille tuotteille ja lääkkeille juuri tällä alueella on kysyntää. 

-Olen kysellyt esimerkiksi lääkäreiltä millaisia lääkkeitä ja sidostarpeita olisi hyvä olla enemmän varastossa. He tietävät tällä hetkellä parhaiten, mitä täällä tarvitaan eniten, apteekkari Samuli Ojala kertoo.  

Ojalalla on pitkä tausta apteekki- ja lääketeollisuusalalla, joten hänellä on tuntuma siihen, miten apteekin valikoimaa kannattaa sairaalan lähellä rakentaa.  

-Osaan aavistaa millaisille tuotteille on kysyntää tällaisessa ympäristössä, mutta määrien arvioiminen selkeytyy paremmin vasta, kun toiminta lähtee kunnolla käyntiin. 

Apteekkari Samuli Ojala.

Itsepalvelukassalla sujuvuutta asiointiin 

Jotta asioiminen olisi mahdollisimman sujuvaa, on asiakasapteekissa käytössä myös itsepalvelukassa. Itsepalvelukassa helpottaa sekä työntekijöitä että asiakkaita, sillä alkuun apteekilla palvelee apteekkarin lisäksi yksi farmaseutti sekä teknistä henkilökuntaa.  

Itsepalvelukassaan on asetettu lääkkeiden osto- ja ikärajoitukset. Ostorajoituksia on muun muassa särkylääkkeissä, eikä niitä voi ostaa enempää kuin lainsäädäntöön on kirjattu. Ikärajoitettuja tuotteita, kuten nikotiinivalmisteita ostettaessa työntekijän on tultava tarkistamaan asiakkaan ikä.  

Visuaalinen ilme täydentyy

Apteekin julkisivu tulee vielä muuttumaan, sillä ikkunoihin suunnitellaan parhaillaan eläväistä piirroskuvitusta. Myös ovet saavat tunnistettavat teippaukset.  

-Laitamme kyllä kyltit ovien ulkopuolelle maanantaina. Ne kertovat, että täällä ollaan, vaikka apteekin pysyvät teippaukset vielä puuttuvatkin, Ojala hymyilee. 

Aukioloajat

Ma-pe klo 8–18 

La 10–16 

Apteekkiin kuljetaan sairaalan pääsisäänkäynnin läheltä, mutta H-talossa asioidessa apteekkiin pääsee myös sisäkautta