Siirry sisältöön

Päivystys ja hoitoon hakeutuminen

Alla olevien palveluiden kautta opastamme sinut oikeaan palveluun. Muistathan soittaa päivystysapuun 116 117 ennen kuin harkitset lähtöä päivystykseen.

Päivystys ja hoitoon hakeutuminen

Arvioi oireesi tekemällä Omaolon oirearvio. Oirearvio yhdistää sinut tarvittaessa hyvinvointialueemme ammattilaiseen ja ajanvaraukseen.

Kun otat yhteyttä hoidon tarpeen arviointiin, saat apua terveydentilasi arviointiin. Tarvittaessa sinulle voidaan varata aika hoitajan tai lääkärin vastaanotolle tai saat tilanteeseesi sopivia itsehoito-ohjeita.

Ennen kuin hakeudut päivystykseen, soita maksuttomaan numeroon 116 117. Päivystysapu palvelee 24/7. Kun oma terveysasemasi on avoinna, ole yhteydessä sinne, puhelinnumeroon 06 218 9000.

Päivystysvastaanotto löytyy Pohjanmaalla Pietarsaaresta ja Vaasasta. Päivystys oikea paikka sinulle, jolla on sairaus tai vamma, joka edellyttää hoitoa ennen kuin oma terveyskeskuksesi aukeaa.

Ensihoidolla tarkoitetaan äkillisesti sairastuneen tai loukkaantuneen potilaan kiireellistä hoitoa terveydenhuollon hoitolaitoksen ulkopuolella, sekä potilaan kuljettamista tarkoituksenmukaisimpaan hoitolaitokseen.

Erilaiset kriisit kuormittavat henkistä hyvinvointiamme ja reagoimme niihin hyvin eri tavoin. Kriisi on tapahtuma, joka muuttaa elämänkulkuasi jollain tavalla. Kriisi voi olla esimerkiksi vakava onnettomuus, väkivallan kohteeksi joutuminen tai läheisen kuolema.