Siirry sisältöön

Päivystys ja hoitoon hakeutuminen

Alla olevien palveluiden kautta toivomme, että voimme opastaa sinut oikeaan palveluun kiireellisissä asioissa. Muistathan soittaa päivystysapuun 116 117 ennen kuin harkitset lähtöä päivystykseen.

Päivystys ja hoitoon hakeutuminen

Hoidon tarpeen arviointi voidaan tehdä puhelinpalveluna. Arvioinnissa selvitetään yhteydenoton syy, sairauden oireet ja niiden vaikeusaste sekä kiireellisyys yhteydenottajan kertomien esitietojen perusteella.

Ennen kuin hakeudut päivystykseen, soita maksuttomaan numeroon 116 117. Päivystysapu palvelee 24/7. Kun oma terveysasemasi on avoinna, ole yhteydessä sinne, puhelinnumeroon 06 218 9000.

Päivystys koostuu Vaasan yhteispäivystyksestä ja Pietarsaaren päivystyksestä. Päivystys oikea paikka sinulle, jolla on sairaus tai vamma, joka edellyttää hoitoa ennen kuin oma terveyskeskuksesi aukeaa.

Omaolo on sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin.

Ensihoidolla tarkoitetaan äkillisesti sairastuneen tai loukkaantuneen potilaan kiireellistä hoitoa terveydenhuollon hoitolaitoksen ulkopuolella, sekä potilaan kuljettamista tarkoituksenmukaisimpaan hoitolaitokseen.