Siirry sisältöön

Tee oirearvio

Voit tehdä Omaolossa oirearvion, jos sinulla on jokin oire tai vaiva ja mietit hoitoon hakeutumista.

Omaolo on jo käytössä Pietarsaaressa, Luodossa, Pedersöressä, Uudessakaarlepyyssä, Mustasaaressa, Vaasassa, Laihialla, Närpiössä, Maalahdessa, Korsnäsissä ja Vöyrillä. Palvelua laajennetaan koko Pohjanmaalle.

Omaolossa on kaiken kaikkiaan 16 eri oirearviointia, joista 14 on käytössä Pohjanmaalla. Kolmetoista käytössä olevaa oirearviointia ovat:

Klikkaamalla oiretta, pääset suoraan kyseiseen oirearvioon. Oirearvion täytettyäsi saat toimintaohjeet joko itsehoitoon tai vaihtoehtoisesti hoitajamme ottaa sinuun yhteyttä Omaolo-viestillä.

Palvelu on asiakkaiden käytettävissä vuorokauden ympäri. Oirearviointi työvälineenä reagoi myös, mikäli asiasi on kiireellinen ja ohjaa silloin suoraan päivystysapuun tai henkeä uhkaavissa tilanteissa hätäkeskukseen.

Omaolo

Omaolo on sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, jonka tarkoituksena on edistää kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Omaolo tukee oma- ja itsehoitoa sekä auttaa tarvittaessa saamaan yhteyden julkisen terveydenhuollon ammattilaisiin. 

Omaolossa voi täyttää oirearvioita ja saada tilanteeseen sopivat omahoito- ja toimintaohjeet sekä kiireellisyysarvion. Tarvittaessa yhteyden saa terveydenhuollon ammattilaiseen. Omaolossa on lisäksi mahdollista tehdä terveystarkastus ja osallistua itsenäisiin hyvinvointivalmennuksiin.

Palvelu on tarkoitettu yli 15-vuotiaille.

Liittyvät palvelut