Siirry sisältöön

Hankkeet

Hanketoimisto tukee hyvinvointialueen kehittämistä. Erilaisten hankkeiden avulla kehitetään uusia menetelmiä ja prosesseja, joka näkyy lopulta parempana palveluna ja hoitona alueen asukkaille. Niin pienemmät kuin suuremmatkin projektit toimivat kootusti hanketoimistosta käsin. Kehittämistyössä toimii lukuisia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka toimivat yhteistyössä toiminnan kanssa.

Barnahus-hankkeessa tehostetaan lapsiin kohdistuvien väkivaltaepäilyjen selvitysprosesseja sekä väkivaltaa kokeneiden lasten tukea ja hoitoa. Hanke alkoi maaliskuussa 2020 entisen Vaasan sairaanhoitopiirin alueella ja nykyisellä Pohjanmaan hyvinvointialueella. Hankkeen on suunniteltu jatkuvan ainakin vuoden 2025 loppuun.

Pohjanmaan KATI-hankkeessa kehitetään toimintamallia, joka mahdollistaa hyvinvointi- ja terveysteknologioiden aiempaa laajemman hyödyntämisen hyvinvointialueen kotihoidon palvelussa

Hankkeen ensisijainen kohderyhmä on työikäiset osatyökykyiset työttömät.

Bothnia High 5 -projektiallianssi rakensi H-uudisrakennuksen Vaasan keskussairaalan alueelle. Allianssin osapuolet suunnittelivat ja toteuttivat hankkeen yhdessä.

Pohjanmaan Rakenneuudistus -hanke on osa kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta. Hankkeessa tuetaan Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelua.

Neljän sairaanhoitopiirin ja kuntayhtymän yhteinen Aster-projekti ja Vaasan sairaanhoitopiirin alueellinen Aster Bothnia –hanke päättyivät marraskuussa 2021.

Botnia-Atlantica-hanke "SOS 1.0 – Simuleringsstödd optimering av servicekedjor inom specialist-, primär- och hemsjukvård" on ollut Region Västerbottenin Glesbygdsmedicinskt centrumin, Rannikko-Pohjanmaan sosiaali- ja perusterveydenhuollon kuntayhtymän (K5), Vaasan sairaanhoitopiirin, Uumajan yliopiston ja Uppsala yliopiston väleinen yhteistyöhanke vuosina 2017-2020.

Jenny Björndahl-Öhman, hanketoimiston päällikkö
jenny.bjorndahl-ohman@ovph.fi, +358 40 352 1168

Siv Nyberg, hallintosihteeri
siv.nyberg@ovph.fi, +358 40 543 4949

Susanna Hemming, taloussuunnittelija
susanna.hemming@ovph.fi, +358 40 667 4620