Siirry sisältöön

Tavoitteena on tasoittaa aluekohtaisia eroja palveluiden välillä ja parantaa palveluiden saavutettavuutta. Kolmas sektori on vahvasti mukana kehittämisessä ja voi tarjota omia palveluitaan asiakkaille Sähköisen perhekeskuksen kautta. Sähköinen perhekeskus sisältää asiantuntijatietoa, videoita, pelejä, luentoja, itsearviointeja ja itsehoito-ohjeita, testejä ja ohjausta alueen, kolmannen sektorin, seurakuntien, sivistystoimen ja kansallisiin palveluihin. Alueellisen perhekeskustyön keskeiset osa-alueet löytyvät sähköisestä perhekeskuksesta. DigiFinland koordinoi ja rakentaa sähköistä perhekeskusta yhdessä hyvinvointialueiden kanssa.  

Sähköisen perhekeskuksen osa-alueet

Sähköinen perhekeskus koostuu kolmesta kokonaisuudesta: Omaperhe-palvelusta, Nuorten asiointikokonaisuudesta ja ammattilaisille tarkoitetusta kokonaisuudesta. Omaperhe-palvelu tarjoaa tietoa ja palvelua lapsiperheille ja perhettä perustaville. Pohjanmaan hyvinvointialueella on mahdollisuus ottaa Omaperhe-palvelu käyttöön vuonna 2023. Tällä hetkellä DigiFinland ja hyvinvointialueet työstävät nuorten ja ammattilaisten tietokokonaisuuksia ja ne tullaan ottamaan käyttöön myöhemmin.

Sähköisestä perhekeskukseen kootaan sekä kunnan tarjoamat palvelut, hyvinvointialueiden tarjoamat palvelut sekä järjestöjen tarjoamat palvelut. Kun kaikki palvelut löytyvät yhdestä paikasta vältytään päällekkäisyyksiltä ja asiakkaille syntyy mahdollisimman sujuva palvelupolku.

Lue lisää valtakunnallisesta kehitystyöstä DigiFinlandin verkkosivuilta

Yhteystiedot

Anna Håkans, projektipäällikkö
anna.m.hakans@ovph.fi, puh. +358 40 537 2541

Marjo Nordström, hankekoordinaattori
marjo.nordstrom@ovph.fi, puh. +358 40 482 5171

Sirpa Manninen, projektityöntekijä
sirpa.manninen@ovph.fi, puh. +358 40 559 3229