Siirry sisältöön

Bothnia High 5 -projektiallianssi rakensi H-uudisrakennuksen Vaasan keskussairaalan alueelle. H-rakennus yhdistää erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon maakunnallisia sekä yksityisiä palveluita. Digitalisaation ja etäyhteyksien avulla palvelut tuodaan tasapuolisesti asiakkaiden lähelle asuinkunnasta riippumatta. Allianssimallissa osapuolet suunnittelivat ja toteuttivat hankkeen yhdessä.

Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennus toteutettiin Bothnia High 5 -projektiallianssina yhdessä Pohjanmaan hyvinvointialueen (Vaasan sairaanhoitopiirin), YIT:n, Granlund Pohjanmaan, Ramboll Finlandin sekä Raami Arkkitehtien ja Arkkitehdit Kontukosken kanssa.


Uusi rakennus yhdistää perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon maakunnallisia ja yksityisiä palveluita. Digitalisaation ja etäyhteyksien avulla palvelut tuodaan tasapuolisesti asiakkaiden lähelle asuinkunnasta riippumatta. Uudisrakennus suunniteltiin muuntojoustavaksi ja monikäyttöiseksi. Asiakkaille ja henkilökunnalle rakennettiin terveet sekä
turvalliset tilat.

H-uudisrakennus oli ensimmäinen allianssimallilla toteutettava hanke Pohjanmaalla. Samalla se oli myös Vaasan keskussairaalan historian suurin rakennushanke.

Mitä Bothnia High 5 -nimi tarkoittaa?

Bothnia High 5 on projektiallianssin nimi. Allianssille haluttiin antaa oma nimi, sillä se on monivuotinen ja ainutlaatuinen hanke Pohjanmaalla. Allianssi käsittää monta organisaatiota, Bothnia High 5 -nimellä yhdistämme kaikki osapuolet yhteen.

Bothnia High 5 -nimi kuvastaa erityisesti yhdessä tekemistä, hyvää yhteistyötä ja kannustavaa ilmapiiriä. High eli korkea viittaa myös siihen, että H-rakennuksesta on tulossa korkeahko rakennus ja sairaala-alueen maamerkki.

Pohjanmaan hyvinvointialue, kiinteistöjohtaja Ulf Stenbacka
ulf.stenbacka (at) ovph.fi, puh. 06 213 1199

Pohjanmaan hyvinvointialue, rakennuttamispäällikkö Timo Koivisto
timo.koivisto (at) ovph.fi, puh. 06 213 1150

YIT, allianssin projektipäällikkö Markus Kaustinen
markus.kaustinen (at) yit.fi, puh. 02071 58721