Siirry sisältöön
Yleinen

Pohjanmaan suurin sairaalahanke alkaa

Kuvassa henkilöitä, jotka istuvat pöydän ympärillä.
Vaasan sairaanhoitopiiri ja allianssikumppanit allekirjoittavat perjantaina 22.12. historiallisen sopimuksen. Pohjanmaan suurin ja ensimmäinen laatuaan oleva rakennushanke tulee olemaan konkreettinen muutos sosiaali- ja terveydenhuollon palveluille.

Vaasan keskussairaalan tavoite on, että asiakkaan kokema laatu on Suomen parasta. Kun asiakas saa eri palveluita saman katon alta, moderneissa tiloissa, varmistetaan laadukkaille palveluille huippuedellytykset. Tätä tavoitetta lähdetään toteuttamaan perjantaina keskussairaalalla allekirjoitettavalla sopimuksella yhdessä tarkasti valittujen kumppaneiden kanssa.

Sairaanhoitopiirin valtuusto on hyväksynyt 28.11.2016 H-uudisrakennushankkeen, jonka kokonaisarvo on 130 milj. euroa. Tuleva rakennus saa kirjaimen H, koska Hietalahden sairaala-alueelta purettavista rakennuksista yksi on tällä hetkellä H-rakennus. H kuvastaa myös hyvinvointia (ruotsiksi hälsa). Uudisrakennus tukee maakuntauudistuksen tavoitteita ja on konkreettinen osa Vaasan keskussairaalan VKS 2025 -strategiaa.