Siirry sisältöön

Pohjanmaan Tulevaisuuden sote-keskus

Tulevaisuuden sote-keskus -hanke Pohjanmaalla on osa kansallista sosiaali- ja terveyshuollon uudistusta, jonka tavoitteena on lisätä ennaltaehkäiseviä toimintatapoja ja parantaa peruspalveluihin pääsyä kaikissa ikäryhmissä.

Täältä löydät yleistä tietoa Pohjanmaan Tulevaisuuden sote-keskus hankkeesta sekä yhteystiedot hanketyöntekijöihin.

Palveluohjauksen tavoite hankkeessa on on luoda alueellinen ja kaksikielinen palveluohjauksen toimintamalli ikäihmisille.

Sosiaali- ja terveyskeskusten vastaanottotoiminnan osa-alue koostuu kahdesta osiosta: addiktio- ja riippuvuushoidon kehittäminen sekä saatavuus ja tiedon laatu.

Perhekeskus on verkosto, joka kokoaa kaikki lapsiperheiden palvelut yhteen. Kehittämistyön visiona on sujuvat ja hyvin koordinoidut palvelut lapsille, nuorille ja perheille. Perhekeskus on osa Pohjanmaan Tulevaisuuden sote-keskus -hanketta.

Psykososiaalisten hyvinvoinnin osa-alueen tavoitteena on kaikkien ikäryhmien psykososiaalisen hyvinvoinnin edistäminen ja varhaisen tuen saatavuuden parantaminen ammattilaisten menetelmäosaamista vahvistamalla.

Hyvällä valmistelulla digitaalisuuden välineiden ja palveluiden käyttöönotto helpottuu sekä asiakkaille että ammattilaisille.

Tavoitteena toiminnalle oli vähentää siirtojen aiheuttamaa haittaa iäkkäiden potilaiden kohdalla, ja toisaalta vähentää kuormitusta päivystysyksiköissä. Samalla saataisiin myös vietyä akuuttihoidon asiantuntemusta ympärikautisen palveluasumisen yksiköihin.