Siirry sisältöön
Yleinen

Hyvinvointialue aloittaa henkilöstön palkkojen harmonisointiprosessin


Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymän hallitus kokoontui perjantaina 29.4. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa tulevaa palkkaharmonisointia, hallintojohtajan sekä strategia- ja kehitysjohtajan virkojen täyttämistä sekä asiakasmaksujen päivityksiä.

Palkkojen harmonisointiprosessi aluillaan

Pohjanmaan hyvinvointialueella valmistellaan henkilöstön palkkaharmonisointia. Prosessi aloitetaan tämän vuoden aikana ja sen on määrä olla valmis vuoteen 2025 mennessä. Kyse on mittavasta projektista, joka etenee vaiheittain. Harmonisoinnin tavoitteena on yhdenmukaistaa palkkoja hyvinvointialueella.

– Päämääränä on, että samasta työstä maksetaan hyvinvointialueen sisällä samaa palkkaa, kertoo Pohjanmaan hyvinvointialueen HR-johtaja Ann-Charlott Gröndahl.

Harmonisointiprosessiin on varattu vuoden 2022 budjetista 1,7 miljoonan euron määräraha. Ammattiryhmät, joita harmonisointi koskee, täsmentyvät kartoituksen edetessä. Ensimmäiseksi prosessissa tehdään priorisointisuunnitelma. Tähän kuuluu muun muassa palkkavertailujen tekemistä, työn sisältöjen kartoittamista ja toimenkuvien läpikäyntiä. Organisaation eri esihenkilöt osallistuvat prosessiin. Myös ammattiliittojen kanssa tehdään laajaa yhteistyötä.

Parhaillaan käynnissä olevilla työneuvotteluilla on vaikutuksensa palkkaharmonisointiprosessiin. Muutoksia palkkoihin voidaan tehdä vasta, kun uudet työehtosopimukset ovat valmiit. Prosessin etenemisestä tiedotetaan myöhemmin.

Hallintojohtaja sekä strategia- ja kehitysjohtaja valittu

Pohjanmaan hyvinvointialueen strategia- ja kehitysjohtajaksi on valittu hallintotieteiden tohtori Suvi Einola. Virkaan haki neljä henkilöä, jotka kaikki haastateltiin. Einolalla on pitkä tausta eri organisaation strategisessa kehittämistyössä ja aktiivinen ote tutkimuksen edistämiseen.

Hallintojohtajaksi puolestaan valittiin kauppatieteiden maisteri Linda Jakobson-Pada. Virkaa haki kuusi henkilöä, joista kolme haastateltiin. Jakobson-Padalla on pitkä kokemus hallintojohtajan työstä, omistajaohjauksesta sekä hallitus ja valtuustotyöskentelystä.

Molemmat valinnat viedään tiedoksi itsehallinnollisen hyvinvointialueen hallitukselle.

Päivityksiä asiakasmaksuihin toukokuussa

Pohjanmaan hyvinvointialueella vuoden alussa käyttöön otettuun asiakasmaksujen käsikirjaan on tehty lisäyksiä ja tarkennuksia. Kuntayhtymän hallitus hyväksyi vuoden alussa käyttöön otetun asiakasmaksujen käsikirjan lisäykset ja muutokset. Muutokset tulevat voimaan 1.5.2022. Muutokset koskevat koti- ja asumispalvelujen, kuntoutuksen, vammaispalvelujen sekä psykososiaalisten palvelujen asiakasmaksuja. Asiakkaita, joita muutokset koskevat, tiedotetaan asiasta erikseen.