Siirry sisältöön
Yleinen

Lomakausi on käynnissä – kiireellisissä hoitoa vaativissa asioissa yhteydenotot asiakaspalvelukeskukseen


Lomakausi on käynnissä ja osa hyvinvointialueen terveysasemista toimii supistetuin aukioloajoin. Toimintaa on keskitetty Vaasassa Tammikaivon terveysasemalle ja Pietarsaaren alueella Malmin terveyskeskukseen. Terveyshuolissa pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalvelukeskukseen hoidontarpeen arvioimiseksi.

Kesäkuukausina terveysasemien toimintaa on keskitetty muutamissa kunnissa.

– Terveysasemien palvelut toimivat loma-aikanakin, mutta hoidamme kesälläkin potilaat kiireellisyysjärjestyksessä. Joissakin tapauksissa hoito voi odottaa elo-syyskuulle, kertoo osastonhoitaja Jenni Lehtinen Digitaalisesta asiakaspalvelukeskuksesta.

Puhelimessa sinut ohjataan oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan

Asiakaspalvelukeskuksessa arvioidaan hoidon tarve, annetaan itsehoito-ohjeita ja ohjataan tarvittaessa lähimmälle auki olevalle terveysasemalle. Puhelinlinjat ovat välillä ruuhkautuneet, minkä vuoksi osa asiakkaista on hakeutunut suoraan terveysasemille, joista kaikki eivät ole heinäkuussa auki.

– Pyydämme nyt kärsivällisyyttä. Mikäli asia on kiireellinen, on hyvä jäädä linjalle odottamaan hoidon tarpeen arviointia. Kiireettömän asian osalta voi jättää takaisinsoittopyynnön, johon vastaamme kolmen arkipäivän sisällä, Lehtinen toteaa.

Asiakaspalvelukeskus on avoinna arkisin kello 8-16. Numero on 06 218 9000. Keskuksen ollessa suljettu, eli iltaisin ja viikonloppuisin, voi kiireellisissä tapauksissa ottaa yhteyttä päivystysapuun numeroon 116 117. Päivystyksessä hoidetaan sellaiset sairaudet ja vammat, jotka eivät voi odottaa hoitoa seuraavaan arkipäivään.