Siirry sisältöön

Hygieniahoitajien työ on osa laatutyön kehittämistä potilas- ja asiakasturvallisuuden sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan työturvallisuuden edistämiseksi. Teemme yhteistyötä infektio- ja tartuntatautilääkäreiden sekä eri ammattiryhmien ja yksiköiden kanssa. Lisäksi ylläpidämme hygieniavastaavien verkostoa.

Tehtäviimme kuuluu hoitoon liittyvien infektioiden ja tartuntatautien torjunta, ennaltaehkäisy, tiedottaminen ja tartuntatautilain velvoittama seuranta infektiorekisterin ja erilaisten mittarien avulla. Ylläpidämme ja päivitämme näihin liittyviä ohjeita sekä ohjaamme ja koulutamme henkilökuntaa käyttämään ja soveltamaan ohjeita käytäntöön. Toimimme asiantuntijoina erilaisissa työryhmissä ja vastaamme erilaisiin hygieniaan liittyviin konsultaatioihin. Ylläpidämme aktiivisesti omaa osaamistamme kouluttautumalla säännöllisesti.

Yhteystiedot

Olemme töissä arkisin virka-aikaan, parhaiten tavoitettavissa klo 8.00-15.00

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ovph.fi


Anna Nordman              Puh 040 161 8289

Vaasan ja Laihian yleislääketieteen osastot, terveyskeskusten palvelut; lasten, nuorten ja   perheiden palvelut, suun terveydenhuolto ja kuntoutuspalvelut 


Chatrine Norrbacka      Puh 050 501 8891

Malmin sairaalan yksiköt ja osastot, kunnat:Kruunupyy, Luoto, Pietarsaari, Pedersöre, Uusikaarlepyy


Merja Tikkakoski            Puh 040 660 9395

Kunnat: Oravainen, Vöyri, Maksamaa, Mustasaari, Maalahti, Korsnäs, Närpiö, Kaskinen, Kristiinankaupunki


SAIRAALAPALVELUT:

Marja Leppälä               Puh 040 157 9499

Kirurgia, Preoperatiivinen poliklinikka, Lastentaudit, Naistentautien osasto ja synnytykset, Teho-Valvonta, Korva- nenä ja kurkkutaudit, Suu- ja silmäpoliklinikka, Kirurgianpoliklinikka, Vaativa kuntoutus, Välinehuolto, Apteekki, Röntgen, Fysiatria, Toimintaterapia

Elina Välivainio              Puh 044 323 2405

Sisätaudit, Onkologia & sädehoito, Erityisgeriatrian osasto, Vaasan keskussairaalan päivystyspoliklinikka, Ensihoito, Dialyysi, KLF, Kliininen neurofysiologia ja isotooppi lääketiede, Sydänasema, Poliklinikat: Keuhkotaudit, Neurologia, Ihotaudit, Sisätaudit, HeVa, Psykiatrian palvelut (entiset Vaasan keskussairaalan psykiatrian yksiköt)