Siirry sisältöön
Yleinen

Palkanlaskenta- ja talouspalveluita suunnitellaan palautettavaksi hyvinvointialueen omaksi toiminnaksi


Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus on käynyt useamman kerran läpi palkanlaskennan ja talouspalveluiden haasteita. Maanantaina 24.4.2023 hallitus käsittelee ylimääräisessä kokouksessaan Mico Botnia Oy:n tuottamien palkanlaskenta- ja talouspalveluiden palauttamista Pohjanmaan hyvinvointialueen omaksi toiminnaksi.

Suuret organisaatiouudistukset, jotka on tehty viimeisten vuosien aikana ovat aiheuttaneet merkittäviä haasteita palkanlaskennan ja talouspalveluihin. Tämä on johtanut ongelmiin esimerkiksi palkanmaksussa. Hyvinvointialueen ja Mico Botnian edustajat ovat vuosien 2022 ja 2023 aikana toistuvasti käsitelleet asiaa ja käyneet läpi prosessin eri vaiheita. Tästä huolimatta palveluita ei ole saatu toimimaan odotetulla tavalla. Osa palvelussuhdeasioiden tehtävistä on jo aiemmin siirretty omaksi toiminnaksi. 

– Tilanteen haltuun ottaminen edellyttää nyt, että palveluita johdetaan yhtenä kokonaisuutena, sanoo hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen

Pohjanmaan hyvinvointialue on yksi Mico Botnian omistajista. Keskustelu muutoksesta on käynnissä muiden Mico Botnian suurimpien omistajien kanssa. Samoin neuvottelut yhteistyöstä irtautumisen yksityiskohdista ja aikataulusta Mico Botnian kanssa ovat kesken.

Pohjanmaan hyvinvointialue tarjoaa mahdollisuuden siirtyä hyvinvointialueen työntekijöiksi sille Mico Botnian henkilöstölle, joka tällä hetkellä tuottaa palveluita hyvinvointialueelle. Siirtyminen tapahtuisi entisin työ- ja virkasuhteen ehdoin.

Asiasta päättää aluehallitus ylimääräisessä kokouksessa maanantaina 24.4.2023