Siirry sisältöön
Yleinen

Palveluasumisyksikkö Esselunden palkittiin hyvästä hoidosta

Esselundenin henkilökuntaa
Esselundenin henkilökuntaa: William Ström, lähihoitaja Gun-May Johansson, vastaava sairaanhoitaja Elisabet Hägglund, lähihoitaja Yvonne Snellman, johtaja Gunvor Björkell, lähihoitaja Evelina Sjöblom ja lähihoitaja Esther Ahlvik.

Pohjanmaan hyvinvointialueen palveluasumisyksikkö Esselundenille on myönnetty palkinto hyvän vanhustenhoidon ansiosta. Palkinnon myönsivät Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer sekä La Carita –säätiö keskiviikkona 16.3. 

Esselunden on Pedersöressä sijaitseva tehostetun palveluasumisen yksikkö, jossa on 22 asukaspaikkaa. Yksikön toimintaa ja työtapoja kehitetään aktiivisesti, mikä näkyy myönteisesti myös hoidon laadussa. Yksikössä on käytössä omahoitajajärjestelmä ja omahoitajat ovat mukana koko hoitoprosessin ajan.

Palkinto myönnettiin seuraavat yksikön erityispiirteet huomioiden:

  • Hoitoa tarjotaan kodikkaassa ympäristössä, jossa omahoitajien osaamista hyödynnetään laajasti.
  • Hoitotyössä korostuu kuntouttava lähestymistapa, asiakkaan turvallisuus ja itsemääräämisoikeus.
  • Hoito- ja palvelusuunnitelmien laatimisessa otetaan huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet, toiveet ja tavat sekä arjessa tärkeiksi koetut asiat.

Asumisyksikön henkilökuntaa koulutetaan säännöllisesti, jotta heidän osaamisensa vastaa yhä paremmin asukkaiden tarpeita. Henkilökuntaa on osallistunut esimerkiksi kinestetiikka ja lean-koulutuksiin. Myös työhyvinvointi on tärkeässä roolissa.

– Kun henkilökunta voi hyvin ja kokee itsensä arvostetuksi, näkyy se myös hyvänä asiakkaiden hoitona, kertoo Esselundenin johtaja Gunvor Björkell.