Siirry sisältöön

Hoitoon pääsy

Hoito erikoissairaanhoidossa edellyttää lääkärin lähetettä. Lähetteen voi saada hoitavalta lääkäriltä terveyskeskuksesta, yksityiseltä lääkäriasemalta tai työterveyshuollosta. 

Hoitoonpääsyn määrittelee terveydenhuoltolaki.  Kiireetön sairaanhoito vaatii lähetteen. Terveydenhuoltolain mukaan hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon sisällä siitä, kun lähete on vastaanotettu erikoissairaanhoidossa. Erikoissairaanhoidon tarpeen tai tutkimukset päättää lääkäri, joka on vastaanottanut lähetteen.

Käynti poliklinikalla on maksullinen, myös peruuttamattomasta ajasta laskutetaan. Maksut perustuvat lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista. Lisätietoja asiakasmaksuista voit lukea täältä: Asiakas- ja potilasmaksut.

Huom! 2.5.2024 alkaen reaaliaikaisesta etäpalvelusta voidaan periä poliklinikkamaksu, mikäli puhelu, chat tai videovastaanotto korvaa fyysisen käynnin. Yli 18-vuotiaiden käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä etäpalvelusta peritään 56,70€. Peruutus ilman hyväksyttävää syytä on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä.  

Korva-, nenä- ja kurkkupoliklinikka on toimenpidepoliklinikka, jossa hoidamme korva-, nenä- ja kurkkupotilaiden erilaisia vaivoja, sairauksia ja vammoja, teemme leikkausarvioita ja polikliinisiä toimenpiteitä.

Päivystyslähetepotilaat otetaan vastaan korva-, nenä- ja kurkkupoliklinikalla poliklinikan aukioloaikana, muina aikoina päivystyspoliklinikalla.

Yhteystiedot

Vaasan keskussairaala

A-siipi 7. kerros

Hietalahdenkatu 2-4, 65130 Vaasa,
Avoinna arkisin klo 8.00-15.00

Vastaanottoajan muutos tai peruutus sekä lähetteisiin ja ajanvarauksiin liittyvät kysymykset.

Puhelinaika arkisin klo 8.00-10.00, puh 06 213 1372

Palvelu:
Pietarsaaren korvapoliklinikalla on toimintaa kerran viikossa.

Osoite

Pietarsaaren sairaala, sisäänkäynti H-rakennus 3. kerros.
Pohjanlahdentie 1,  68600 Pietarsaari

Vastaanottoajan muutos tai peruutus sekä lähetteisiin ja ajanvarauksiin liittyvät kysymykset.
Puhelinaika arkisin klo 8.00-10.00, puh 06 213 1372