Siirry sisältöön

Hoitoon pääsy 

Hoito erikoissairaanhoidossa edellyttää lääkärin lähetettä. Lähetteen voi saada hoitavalta lääkäriltä terveyskeskuksesta, yksityiseltä lääkäriasemalta tai työterveyshuollosta. 

Hoitoonpääsyn määrittelee terveydenhuoltolaki.  Kiireetön sairaanhoito vaatii lähetteen. Terveydenhuoltolain mukaan hoidon tarpeen arviointi on aloitettava kolmen viikon sisällä siitä, kun lähete on vastaanotettu erikoissairaanhoidossa. Erikoissairaanhoidon tarpeen tai tutkimukset päättää lääkäri, joka on vastaanottanut lähetteen.

Käynti poliklinikalla on maksullinen, myös peruuttamattomasta ajasta laskutetaan. Maksut perustuvat lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista. Lisätietoja asiakasmaksuista voit lukea täältä: : Asiakas- ja potilasmaksut.

Huom! 2.5.2024 alkaen reaaliaikaisesta etäpalvelusta voidaan periä poliklinikkamaksu, mikäli puhelu, chat tai videovastaanotto korvaa fyysisen käynnin. Yli 18-vuotiaiden käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä etäpalvelusta peritään 56,70€. Peruutus ilman hyväksyttävää syytä on tehtävä viimeistään edellisenä arkipäivänä.  

Kiireellinen hoito toteutetaan tarvittaessa yhteistyössä muiden sairaaloiden tai yksityisten yritysten kanssa.  

Silmäyksikössä ei päivystystä toistaiseksi.

Silmäyksikkö

Hoidamme erilaisia silmätauteja kuten silmänpainetautia, diabetekseen liittyviä silmänpohjamuutoksia, silmänpohjan ikärappeumaa, karsastusta ja silmätulehduksia.        Teemme silmän alueen pientoimenpiteitä kuten ihomuutosten poistoja, lasiaisinjektiota, erilaisia laserhoitoja sekä kuvantamistutkimuksia.

Silmäpäiväkirurgia

Teemme silmäleikkaukset pääasiassa paikallispuudutuksessa, tarvittaessa nukutuksessa. Päiväkirurgiapotilaana kotiudut samana päivänä leikkauksen jälkeen. Yleisimpiä leikkauksiamme ovat kaihileikkaukset. Teemme lisäksi myös mm. lasiais- ja verkkokalvokirurgisia toimenpiteitä, silmäluomileikkauksia sekä kyyneltiekirurgiaa.

Lisätietoja hoidosta ja toimenpiteistä Hoito-ohjeet.fi sivustolta.

Yhteystiedot

Vaasan keskussairaala
A-rakennus, 6.kerros
Hietalahdenkatu 2-4
65130 Vaasa

Aukioloaika arkisin klo 8:00-15:00

Vastaanottoajan muutos tai peruutus sekä lähetteisiin ja ajanvarauksiin liittyvät kysymykset.

Sairaanhoitaja
Puhelinaika arkisin klo 9.00-11.00
Puh 06 2131592

Osastonsihteeri
Puhelinaika arkisin klo 8.00 – 15.00
Puh 06 2131597
Fax 06 213 1598 

Pietarsaaren sairaala

H-rakennus, 3. kerros

Pohjanlahdentie 1
68600 Pietarsaari

Vastaanottoajan muutos tai peruutus sekä lähetteisiin ja ajanvarauksiin liittyvät kysymykset.

Sairaanhoitaja
Ma – pe klo. 8:00 – 9:00
Puh 06 7862235