Siirry sisältöön
Yleinen

Pohjanmaan pelastuslaitos sai NouHätä! -palkinnon kiitoksena kaikkien yläkoulujen osallistamisesta pelastustaitokampanjaan

Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueen yläkoulut osallistuivat 100 prosenttisesti vuoden 2023 paloturvallisuuden NouHätä! –kampanjaan. Tästä hyvästä Pohjanmaan pelastuslaitos palkittiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön valtakunnallisen NouHätä! –kampanjan palkinnolla 12.10.2023.

– Meille on tärkeää, että jokainen nuori saa turvallisuuskasvatusta. Pelastuslaitosten valtakunnallinen tavoite on tavoittaa nuoret neljä kertaa ennen 25 ikävuotta. NouHätä! -koulutukseen osallistuneet nuoret ovat jopa pelastaneet ihmishenkiä, kiittää turvallisuusviestinnän asiantuntija Tanja Nyqvist Pohjanmaan pelastuslaitokselta.

NouHätä! -koulutukseen osallistuneet nuoret ovat jopa pelastaneet ihmishenkiä.

Tanja Nyqvist

Pohjanmaan alueella osallistutaan innokkaasti NouHätä! –kampanjaan, sillä yläkouluilla on hyvä tahtotila ja ymmärrys nuorten pelastustaitojen osaamisen tärkeydestä.

– Tämä palkinnon saanti oli erittäin hieno juttu! Tuntui hyvälle! Olen erittäin ylpeä meidän pelastuslaitoksen yhteiseen työpanokseen! Alueen esimiehet ja palomiehet ovat tässä erittäin tärkeässä roolissa ja heille tämä kiitos erityisesti kuuluu, kehuu Nyqvist.

Seuraava NouHätä! -kampanja järjestetään keväällä 2024

Nyqvist on jo lähestynyt kouluja tulevan vuoden kampanjan osalta. Kaikille yläkouluille on lähetetty kirje, jossa muistutetaan kampanjasta ja kerrotaan, mitä apua pelastuslaitos tarjoaa kampanjaan käytännön asioissa.

– Toivon, että saavuttamamme tulos eli 100 prosenttia alueemme yläkouluista osallistuu kampanjaan jäisi jatkuvaksi trendiksi, ja että yhteistyömme yläkoulujen kanssa olisi edelleen yhtä sujuvaa ja hyvää kuin tähän asti, toivoo Nyqvist.

Toivon, että saavuttamamme tulos eli 100 prosenttia alueemme yläkouluista osallistuu kampanjaan jäisi jatkuvaksi trendiksi.

Pohjanmaan pelastuslaitos on osallistunut Nouhätä! -kampanjaan alusta eli vuodesta 1996 alkaen

Kampanjan alkaessa oli kunnallisia palolaitoksia ja nykyisin on hyvinvointialueilla toimivia pelastuslaitoksia. Rakenneuudistukset ja kuntaliitokset ovat vaikuttaneet luonnollisesti toimintaan ja edelleenkin kampanja elää vastaamaan alueen tarpeita ja toimii nykymallilla erinomaisesti.

Korona-ajan myötä kampanjassa siirryttiin sähköiseen alkukarsintakilpailuun, kun aikaisemmin kampanja hoidettiin paperivastauksilla.

– Paperiaikaan kaikille kouluille lähti paperinen koe, vastaukset lähetettiin pelastuslaitokselle tarkistettavaksi ja meiltä lähti tulokset kouluille. Se oli aikamoinen työmaa. On helpottanut paljon, kun kampanjan toimesta hoituu ensimmäinen karsinta, Nyqvist kertoo menneistä vuosista.

NouHätä! on valtakunnallinen yläluokkien pelastustaitokampanja. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön järjestämän NouHätä! -kampanjan tavoitteena on lisätä nuorten valmiuksia vaaratilanteiden ennakoimiseksi ja estämiseksi. Pelastuslaitosten ja koulujen yhteistyössä tekemän kampanjoinnin kohderyhmänä ovat kahdeksasluokkalaiset.

https://nouhata.fi