Siirry sisältöön
Yleinen

Sundomin kotihoidon tiimin toimipiste muuttaa

Vaasan alueen, Sundomin kotihoidon tiimi muuttaa heinäkuun alussa Vuorikeskuksen kotihoidolle remontoituihin tiimitiloihin. Vuorikeskuksen tiloissa on muuton jälkeen koko alueen henkilökunta, mikä parantaa tiimityötä ja yhtenäistää toimintaa. Kotihoidon asiakkaiden palvelut pysyvät ennallaan Sundomissa, vaikka työntekijöiden tilat muuttuvat.

Sundomin taukotiloissa puutteita

Kotihoidolla on ollut aikaisemmin käytössä pienet taukotilat Sundomissa. Näissä tiloissa on kuitenkin ollut vesivahinko ja sisäilmaongelmia. Lisäksi taukotilat eivät ole täyttäneet Aluevalvontaviraston asettamia vaatimuksia. Siirtymistä uusiin, alueen yhteisiin tiloihin onkin suunniteltu jo jonkin aikaa. Vuorikeskuksessa sijaitsevat tiimitilat sisältävät suositusten mukaiset sosiaalitilat ja lääkehuoneen, jossa turvallinen lääkehoito on mahdollista toteuttaa.

– ­Kun alueen ammattilaiset saadaan saman katon alle, työntekijöiden tiimityöskentely mahdollistuu aiempaa paremmin. Vuorikeskuksessa samassa tiimihuoneessa on aina paikalla myös Sundomin tiimin oma sairaanhoitaja sekä fysioterapeutit. Tämä helpottaa ja nopeuttaa asiakkaan hoidon suunnittelua ja toteuttamista moniammatillisesti, kotiin annettavien palvelujen ylihoitaja Paula Olin kertoo.

Uudet tilat lisäävät yhteistyötä ja yhtenäisyyttä

Yhteisissä tiloissa alueen työntekijät oppivat tuntemaan toisensa paremmin ja saavat vertaistukea toisiltaan, mikä heijastuu positiivisesti työhön. Yhteiset tilat helpottavat myös toiminnan suunnittelua ja sitä kautta henkilökuntapulaa.

Vaasan seutu on tällä hetkellä jaettu kuuteen kotihoidon alueeseen. Yhdellä alueella on useampi tiimi. Sundomin tiimi kuuluu 4-alueeseen, johon kuuluu lisäksi osa keskustasta sekä Vöyrinkaupunki. Tällä hetkellä 4-alueella työntekijöitä on 42 ja asiakkaita yhteensä 181, joista 27 on Sundomin tiimillä.

– Meillä on täällä yhteiset asiakkaat ja yhteinen toiminnanohjaus. Kun toimimme saman katon alla, yhtenäisyys toteutuu luontevammin. Lähtökohtaisesti Sundomin asiakkailla tulee jatkossakin olemaan samat hoitajat kuin aikaisemmin, Olin pohjustaa.

Kesän aikana kotihoidon asiakkaiden luona tulee Olinin mukaan kuitenkin käymään useita eri hoitajia, sillä vakituinen henkilöstö on lomalla ja sijaisten rekrytointi on ollut haastavaa.

Muutos ei vaikuta asiakkaiden palveluun

Kotihoidon palvelua annetaan hoitotarpeen mukaisesti, palvelu- ja hoitosuunnitelmaa noudattaen.

– Muutos ei vaikuta asiakasaikoihin, vaan palvelu toteutetaan asiakastarpeen mukaan, samalla tavalla kuin ennenkin. Me toimimme aina asiakas edellä, Olin korostaa.