Siirry sisältöön
Yleinen

Vaasan yhteispäivystys on ruuhkautunut


Tilanne yhteispäivystyksessä on jälleen kerran haastava. Potilaiden kokonaismäärä sekä niiden potilaiden määrä, jotka jäävät odottamaan vapautuvaa vuodepaikkaa, kasvaa. 

Hoidamme äkillisesti sairastuneet ja kiireellistä hoitoa vaativat ensin. Esimerkiksi vakavat sairauskohtaukset, voimakas verenvuoto ja päähän kohdistuneet iskut menevät jonon ohi, jolloin lievistä oireista kärsivillä on pidempi odotusaika. Kiireellisimpinä päivinä emme voi taata, että heidät hoidetaan sinä päivänä, jona he saapuvat yhteispäivystykseen.

Turvallisuussyistä potilaiden omaiset voivat vain hätätilanteissa olla potilaan kanssa valvonnassamme. Myös odotussalissa haluamme minimoida ihmisten määrän ja toivomme, että siellä odottavat vain välttämättömät seuralaiset.

Jos mietit lähtöä päivystykseen, soita ensin numeroon 116 117. Puheluusi vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset, jotka tekevät puhelimitse arvion päivystyksellisen tai kiireellisen hoidon tarpeesta. Saat neuvot, miten huolehtia voinnistasi kotona tai tarvittaessa kehotuksen lähteä päivystykseen.