Siirry sisältöön
Yleinen

Yritysten, 3. sektorin ja hyvinvointialueen työryhmässä luodaan uusia yhteistyön muotoja

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyöryhmässä pohditaan kahden seuraavan vuoden aikana tulevaisuuden yhteistyömuotoja ja yhteisiä kehityskohteita.

– Pohjanmaan hyvinvointialueen tavoitteena on löytää ja kehittää keinoja edistää yksityisten palveluntuottajien ja järjestöjen yhteistä työtä sekä edistää niiden vaikutusmahdollisuuksia palvelurakenteen suunnittelussa ja kehittämisessä, kertoo ryhmän puheenjohtajana toimiva Erkki Penttinen, hyvinvointialueen työikäiset-sektorin johtaja.

Ryhmä on poliittisesti riippumaton asiantuntijaryhmä, jossa ovat edustettuna niin pienet kuin suuretkin sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja tuottavat yritykset sekä järjestöt.

Ryhmä on kokoontunut nyt kaksi kertaa ja sen tavoitteet alkavat hahmottua. Työryhmä korostaa kaikille yhteistä lähtökohtaa: sekä päivittäistä työtä kukin tahoillaan, että yhteistä kehittämistä tehdään asiakasta ja potilasta varten.

Ketteryyttä yksityiseltä sektorilta

Ryhmän ensimmäisissä keskusteluissa kävi nopeasti selväksi molemminpuolinen tiedon tarve tämän hetken palvelutarjonnasta, jotta toimijat pystyisivät paremmin täydentää toistensa palveluita ja ohjata myös asiakkaita toistensa palveluiden piiriin.

– Yrittäjät ja järjestöt toivovat hyvinvointialueen toimenpiteiltä ja päätöksiltä ennustettavuutta ja jatkuvuutta. Sekä yritykset että järjestöt nostivat esiin niiden joustavuuden ja ketteryyden, mikä tarkoittaa myös sitä, että heillä on kykyä erilaisten toimintatapojen pilotointiin ja kehittämiseen hyvinvointialueille, Penttinen kertoo keskustelujen teemoista.

– Keskusteluissa nousi esiin myös yrittäjien ja yhdistysten näkemykset palveluseteli-mallin tärkeydestä ja toimivuudesta, muutosjohtaja Suvi Einola jatkaa.

Yhteistyöryhmän edustus oli mukana myös aluevaltuutetuille järjestetyssä perehdytyksessä kertomassa näkemyksistään yhteistyön kehittämiseksi. Seuraavan kerran ryhmä kokoontuu maaliskuussa.

– Edustuksellisen yhteistyöryhmän säännöllisten kokoontumisten lisäksi tarkoituksena on järjestää myös kaikille yrityksille ja järjestöille avoimia tilaisuuksia, Einola kertoo.

Yhteistyöryhmän kokoonpano

Suvi Einola, muutosjohtaja, Pohjanmaan hyvinvointialue
Tuomas Mattila, Coronaria
Hennamari Hietala, Inmedi
Kirsi Ikäheimonen, Vaasan Setlementti ry
Marina Kinnunen, Pohjanmaan hyvinvointialue
Kaido Kotkas, Kristiinamedi
Tomas Mäenpää, SJT-Trade Ab Omsorg
Hanna Niemi, Fysioterapia MediAskel Oy
Marko Nikkanen, Familar Oy, sijaisena Heidi Svartsjö
Erkki Penttinen, Pohjanmaan hyvinvointialue
Katja Rajala, Silver Kodit Oy
Joacim Sandbacka, Folkhälsan Välfärd Ab
Pia-Maria Sjöström, Pohjanmaan hyvinvointialue
Mia Vanhatalo, Kristinamedi
Tony Westerlund, Nykarleby Sjukhem, Geritrim (Stiftelsen för Bottenhavets sjukhem)
Pia Vähäkangas, Pohjanmaan hyvinvointialue
Johanna Yliviitala, Mielle ry