Siirry sisältöön
Hyvinvointialueuudistus

Aluevaltuusto sinetöi Kinnusen valinnan

Aluevaltuusto hyväksyi aluehallituksen esityksen Marina Kinnusen valinnasta hyvinvointialuejohtajan tehtävään.

Kinnunen aloittaa tehtävässä 18. toukokuuta. Kinnunen vastaa Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän johtajan tehtävistä 31.12.2022 saakka, hyvinvointialuejohtajan viran ohessa.

Aluevaltuusto käsitteli ja merkitsi tiedoksi hyvinvointialueen IT-kokonaisuuunnitelman ja hyväksyi hyvinvointialueen IT-palveluiden järjestämisen aluehallituksen esittämän tilaaja-tuottaja –toimintamallin mukaisesti.

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän valtuusto on päättänyt hankkia lisää FimLab Laboratoriot Oy:n osakkeita. Aluevaltuusto käsitteli asiaa ja antoi suostumuksensa kuntayhtymän valtuuston päätökselle lunastaa osakkeita Keski-Suomen sairaanhoitopiiriltä.

Aluevaltuustolle annettiin tiedoksi myös aluehallituksen päätös vaikuttamistoimielinten, yhteistyöryhmien sekä asiakasraatien asettamisesta ja kokoonpanoista.

Päätöksenteko vuoden 2022 aikana

Pohjanmaan hyvinvointialue on itsehallinnollinen viranomainen, jonka toiminta alkaa 1.1.2023. Sen tehtäviin kuuluvat sosiaali- ja terveydenhuollon, erityishuollon sekä pelastuslaitoksen palvelut.

Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus ja valtuusto päättävät asioista, jotka vaikuttavat palveluihin 1.1.2023 alkaen.
– Hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja on Anne Salovaara-Kero.
– Hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja on Mikko Ollikainen.

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymä on 13 Pohjanmaan kunnan omistama kuntayhtymä, joka aloitti toimintansa 1.1.2022. Sen tehtäviin kuuluvat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän hallitus ja valtuusto päättävät asioista, joilla on vaikutusta palveluihin vuoden 2022 aikana.
– Kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja on Hans Frantz.
– Kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja on Gösta Willman.