Siirry sisältöön

hyvinvointialue

28.11.2023 Kotikäynti-asiakaslehti

Pääkirjoitus: Anna digille mahdollisuus

Yksivuotias hyvinvointialueemme muuttuu pian vauvasta taaperoksi. Ensimmäinen vuosi on ollut oppimista ja nyt otamme ensiaskeliamme. …
23.11.2023 Artikkeli

Digitaalisin välinein tukea omaishoitajien arkeen

Pohjanmaan hyvinvointialueen Prima Botnia – Hyvinvoiva Pohjamaa-hanke on käynnistänyt kokeilun, jonka tarkoituksena on kokeilla eri tukimuotoja digitaalisten välineiden avulla omaishoitajille.
23.11.2023 Artikkeli

Teknologiset ratkaisut tukevat kotona asuvia ikäihmisiä

Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille - hankkeen (TulKoti) puitteissa on koottu teknologiasalkut sekä apuvälineluettelo. Hankkeen kohderyhmänä ovat kotona asuvat iäkkäät ihmiset, jotka eivät täytä kotihoidon kriteerejä. Heille onkin pyritty löytämään vaihtoehtoisia tapoja, joilla tuetaan turvallista kotona asumista.
18.10.2023 Yleinen

Virtuaalitodellisuus kotihoidon oppimisympäristönä

Virtuaalitodellisuuden (eng. virtual reality, VR) avulla käyttäjä saa mahdollisuuden astua virtuaalimaailmaan, joka sulkee hänet 360 asteen ympäristöön. Tätä on nyt mahdollista kokeilla Pohjanmaan hyvinvointialueella.
15.9.2023 Yleinen

Etätyö on tullut jäädäkseen myös sosiaali- ja terveydenhuollon alalla

Etätyö on ollut melko tuntematon työskentelymuoto sosiaali- ja terveydenhuollon alalla, mutta pandemia muutti asian nopeasti. Silloin kun etätyö on hyvin suunniteltua ja siihen liittyvät asiat toimivat, se on oivallinen työskentelymuoto, joka antaa joustavuutta työhön, sanoo Lenita Fjellström-Nygård.
15.9.2023 Yleinen

Asiakkaat mukana verkkosivujen kehittämisessä

Visuaalinen selkeys, suora lukijan puhuttelu ja palveluiden ikäryhmäkohtainen jaottelu keräsivät kiitosta verkkopalvelumme käyttäjäarviointiin osallistuneilta asiakkailta. Kehittämisideoita ja -toiveita testaajat antoivat erityisesti hakutoimintoon, palvelu- ja asiakaslähtöisen rakenteen parantamiseen sekä asiointitapojen esittelyyn.
10.8.2023 Yleinen

Päihdepsykiatrian osasto palvelee koko Pohjanmaan hyvinvointialuetta

Päihdepalveluiden kokonaisuus, johon kuuluvat aiemmin katkona tai päihdekeskuksena tunnetut yksiköt, ovat nyt osa koko Pohjanmaan yhteistä Päihdepsykiatrian osastoa. Osasto tuottaa sekä päihdehoitoa että psykiatrista hoitoa. Osastolla on kaikkiaan 21 hoitopaikkaa, ja se tarjoaa hoitoa ympäri vuorokauden.