Siirry sisältöön

hyvinvointialue

18.10.2023 Yleinen

Virtuaalitodellisuus kotihoidon oppimisympäristönä

Virtuaalitodellisuuden (eng. virtual reality, VR) avulla käyttäjä saa mahdollisuuden astua virtuaalimaailmaan, joka sulkee hänet 360 asteen ympäristöön. Tätä on nyt mahdollista kokeilla Pohjanmaan hyvinvointialueella.
15.9.2023 Yleinen

Etätyö on tullut jäädäkseen myös sosiaali- ja terveydenhuollon alalla

Etätyö on ollut melko tuntematon työskentelymuoto sosiaali- ja terveydenhuollon alalla, mutta pandemia muutti asian nopeasti. Silloin kun etätyö on hyvin suunniteltua ja siihen liittyvät asiat toimivat, se on oivallinen työskentelymuoto, joka antaa joustavuutta työhön, sanoo Lenita Fjellström-Nygård.
15.9.2023 Yleinen

Asiakkaat mukana verkkosivujen kehittämisessä

Visuaalinen selkeys, suora lukijan puhuttelu ja palveluiden ikäryhmäkohtainen jaottelu keräsivät kiitosta verkkopalvelumme käyttäjäarviointiin osallistuneilta asiakkailta. Kehittämisideoita ja -toiveita testaajat antoivat erityisesti hakutoimintoon, palvelu- ja asiakaslähtöisen rakenteen parantamiseen sekä asiointitapojen esittelyyn.
10.8.2023 Yleinen

Päihdepsykiatrian osasto palvelee koko Pohjanmaan hyvinvointialuetta

Päihdepalveluiden kokonaisuus, johon kuuluvat aiemmin katkona tai päihdekeskuksena tunnetut yksiköt, ovat nyt osa koko Pohjanmaan yhteistä Päihdepsykiatrian osastoa. Osasto tuottaa sekä päihdehoitoa että psykiatrista hoitoa. Osastolla on kaikkiaan 21 hoitopaikkaa, ja se tarjoaa hoitoa ympäri vuorokauden.
15.6.2023 Kehittäminen

Uudet menetelmät auttavat ammattilaisia auttamaan nuoria ajoissa

Pohjanmaan hyvinvointialueella lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia koulutetaan aktiivisesti uusien menetelmien käyttöön. Nuorten mielenterveyden ongelmien käsittelyyn on uusia, tehokkaiksi todettuja menetelmiä, joita pyritään nyt hyödyntää mahdollisimman paljon kouluympäristössä.
14.6.2023 Kehittäminen

TulKoti-hankkeessa laaditaan apuvälineluettelo ja teknologiatarjotin

Apuvälineitä ja erilaisia teknologisia ratkaisuja on nykyisin paljon tarjolla, ja voi olla vaikea löytää kaikista markkinoilla olevista tuotteista se oikea. Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille (TulKoti) -hankkeessa laaditaan parhaillaan apuvälineluetteloa, joka voi helpottaa kotona asuvien iäkkäiden ihmisten arkipäivää ja parantaa heidän turvallisuuttaan.