hyvinvointialue
Barnahus-hankkeessa tehostetaan lapsiin kohdistuvien väkivaltaepäilyjen selvitysprosesseja sekä väkivaltaa kokeneiden lasten tukea ja hoitoa.
Viime aikoina on keskusteltu paljon digitaalisista palveluista. Sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisten palvelujen kehitys on ollut suhteellisen hidasta moniin muihin aloihin verrattuna. Nyt digitaalisia palveluja kehitetään hoitoon liittyvien toimintojen tukemiseksi ja hoidon laadun ja tuottavuuden parantamiseksi.
Pohjanmaan hyvinvointialueella lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä ammattilaisia koulutetaan aktiivisesti uusien menetelmien käyttöön. Nuorten mielenterveyden ongelmien käsittelyyn on uusia, tehokkaiksi todettuja menetelmiä, joita pyritään nyt hyödyntää mahdollisimman paljon kouluympäristössä.
Apuvälineitä ja erilaisia teknologisia ratkaisuja on nykyisin paljon tarjolla, ja voi olla vaikea löytää kaikista markkinoilla olevista tuotteista se oikea. Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut iäkkäille (TulKoti) -hankkeessa laaditaan parhaillaan apuvälineluetteloa, joka voi helpottaa kotona asuvien iäkkäiden ihmisten arkipäivää ja parantaa heidän turvallisuuttaan.
Tervetuloa hankkeiden yhteiseen iltapäivään kuulemaan ja keskustelemaan ikääntymiseen sekä ikäteknologiaan liittyvistä ajankohtaisista asioista. Kohderyhmä: Kolmas …
Sähköisen perhekeskuksen kehittämistä ja käyttöönottoa valmistellaan parhaillaan Prima Bonia –hankkeessa. Sähköisessä perhekeskuksessa on kolme osiota ja ne otetaan asteittain käyttöön kuluvan vuoden aikana.
Hyvinvointialueuudistus on ollut iso muutos, joka on tuonut mukanaan paljon positiivista, mutta myös haasteita. Haasteisiin vastaamisessa on tärkeää, että esihenkilöille annetaan työkaluja oman työn menestyksekkääseen hoitamiseen. Tämä tukee koko organisaatiota. Siksi yhdeksi koulutuksemme painopistealueeksi vuodelle 2023 on määritelty johtamis- ja esihenkilöosaaminen.
Kotihoidon henkilökunnasta on tällä hetkellä pulaa. Saavutettavuuden parantamiseksi esihenkilöille luodaan edellytyksiä tarkastella, miten resurssit jakautuvat, miten työaikaa käytetään ja miten se voidaan optimoida vastaamaan paremmin kotihoidon tarpeita.
Pohjanmaan hyvinvointialueella kehitetään ennaltaehkäiseviä palveluita myös ikäihmisille. Elintapaohjausta on tarjolla niin luennoilta kuin seniorineuvolastakin.
Pohjanmaalla toivotaan osallisuustyöhön vakiintuneita rakenteita. Etenkin yhteistyötä järjestösektorin kanssa pidetään tärkeänä. Edellytyksenä yhteistyölle on yhteinen ymmärrys siitä, mitä osallisuus ja osallistaminen tarkoittavat. Muun muassa näitä asioita nousi esiin Pohjanmaalla tehdyssä osallisuuden nykytilan selvityksessä. Selvitys on osa Sitra Lab 4 -muutosohjelmaa, jossa Pohjanmaalta on mukana Pohjanmaan hyvinvointialue, Pohjanmaan liitto ja Pohjanmaan Yhdistykset ry.