Siirry sisältöön

hyvinvointialue

21.11.2022 Yleinen

Palliatiivinen hoito ja hoidon suunnittelu vanhustenhuollossa

Annika Tetrault työskentelee koordinoivana osastonhoitajana Pohjanmaan ikäihmisten terveyspalveluissa sekä hoitotarvikeyksikössä. Kyseessä on kaksi uutta, koko hyvinvointialueen kattavaa yksikköä. Työnsä ohella hän viimeistelee tohtorinväitöstään terveystieteistä Åbo Akademin Vaasan yksikössä. Tetrault kertoo artikkelissa tutkimustyöstään ja siitä, miten tuloksia voidaan hyödyntää toiminnassa.
15.11.2022 Yleinen

Kohti vahvempaa asukasosallisuutta Pohjanmaalla

Pohjanmaan hyvinvointialue, Pohjanmaan liitto ja Pohjanmaan yhdistykset, ns. Team Ostrobothnia, valittiin syksyllä 2022 mukaan Sitra Lab -muutosohjelmaan kehittämään ja kokeilemaan uusia kunnallisen vaikuttamisen tapoja.
14.11.2022 Hyvinvointialueuudistus

Tavoitteena Suomen parhaat hyvinvointityöntekijät

Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen kokouksessa oli maanantaina ennätyksellisen pitkä esityslista. Ennen vuoden vaihdetta on tehtävä vielä merkittäviä päätöksiä, joista muun muassa henkilöstöstrategia, kelpoisuussääntö sekä yhteistyösopimus Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa hyväksyttiin maanantain kokouksessa.
21.10.2022 Yleinen

Pohjoismainen syömishäiriöyhteistyö kehittämistyön perustana

Kehityspsykologian dosentti ja laillistettu psykoterapeutti Rasmus Isomaa työskentelee Pietarsaaren Fredrika-klinikan toiminnanjohtajana ja toimii tällä hetkellä myös Suomen Syömishäiriöliiton (Syli r.y.) ja pohjoismaisen syömishäiriöyhdistyksen (Nordic Eating Disorder Society) puheenjohtajana. Artikkelissaan hän kertoo pohjoismaisesta yhteistyöstä, jossa hän ja Fredrika-klinikan henkilöstö ovat mukana.
21.10.2022 Yleinen

Hyvinvointialueella edistetään tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta

Hyvinvointialueen on uutena viranomaisena ehkäistävä syrjintää ja edistettävä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hyvinvointialueen tulee laatia hyvinvointialueen toiminnan, palvelujen ja päätöksenteon eli toiminnallinen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma.