Siirry sisältöön

hyvinvointialue

15.8.2022 Yleinen

Pohjanmaalla kehitetään ikäihmisten palveluohjaukseen yhteistä polkua

Ikäihmisten palveluohjaukseen kehitetään yhtenäistä toimintamallia Pohjanmaan hyvinvointialueella. ”Työn lähtökohtana on ollut nykyiset työskentelytavat ja miten uudella hyvinvointialueella halutaan työskennellä. Olemme keskustelleet ja tehneet yhdessä perustan sille, miten palveluohjauksen tulisi toimia” kertoo palveluohjauksen projektipäällikkö Ann-Sofi Larsson.
11.8.2022 Yleinen

SONet BOTNIA vahvistaa vaikuttavaa sosiaalihuoltoa ja sosiaalityötä

SONet BOTNIA on toiminut jo 20 vuotta joustavana ja ketteränä kuntien ja kuntalaisten tarpeisiin vastaavana sosiaalialan aluelähtöisenä tiedon tuottajana, palvelujen ja osaamisen kehittäjänä. Sosiaalialan osaamiskeskustoiminnan kiinnittyminen hyvinvointialueiden rakenteisiin ja arkeen on ajankohtainen ja tulevaisuuden kannalta tärkeä asia.
11.8.2022 Yleinen

TulKoti-hankkeessa kehitetään palveluita kotona asuville ikäihmisille

Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut ikäihmisille -hanke käynnistyi tämän vuoden huhtikuussa. Hankkeessa työskentelevät tällä hetkellä projektityöntekijät Johanna Talvi ja Madeleine Isuls sekä hankepäällikkö André Åkerholm, joka kuvaa artikkelissa hanketta ja sen tavoitteita.
10.6.2022 Yleinen

Asiakkaat kehityksen kulmakivinä

Asiakkaiden kokemustietoa hyödyntämällä pystytään lisäämään henkilöstön ymmärrystä asiakkaiden palveluntarpeista, kehittämään palveluita oikeaan suuntaan sekä kohdentamaan oikea-aikaisiksi. Kokemustiedon saamiseksi Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa kehitystyötä tehdään yhteistyössä muun muassa vanhusneuvoston edustajien, eri järjestöjen alaisten kokemustoimijoiden kanssa sekä asiakkaiden ja perheiden kanssa.
10.6.2022 Yleinen

Palliatiivista hoitoa kehitetään ja parannetaan Pohjanmaalla

Pohjanmaan hyvinvointialue osallistuu projektiin, jonka tarkoituksena on kehittää paveluja ja parantaa palliatiivisen hoidon laatua. Kehittäjäylilääkäri Heli Ylihärsilä vastaa projektista pohjanmalla. Hän kertoo kehittämistyön keskittyvän kotisairaalan toimintaan ja palliatiivisen keskukseen.
10.6.2022 Hyvinvointialueuudistus

Pelastuslaitos siirtyy liikelaitoksesta hyvinvointialueen toimialaksi

Pohjanmaan alueen pelastuspalvelut siirtyvät osaksi Pohjanmaan hyvinvointialuetta vuoden 2023 alussa. Toiminta jatkuu pääpirteissään ennallaan, mutta organisaatio muuttuu kunnallisesta liikelaitoksesta osaksi itsehallinnollista hyvinvointialuetta.