hyvinvointialue
Pohjanmaan hyvinvointialue sekä Vaasan yliopisto tekevät tutkimusyhteistyötä vuosina 2021-2025. Tutkijatohtori Hanna-Kaisa Pernaa kirjoittaa artikkelissaan yhteistyöstä, jonka tarkoitus on tutkia käynnissä olevaa muutosta ja tukea hyvinvointialueen johtoa muutoksen johtamisessa.
Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueen strategian sekä uusien virkojen ja toimien perustamisen hyvinvointialueelle kokouksessaan 12. syyskuuta.
Vaasan keskussairaalan yhteispäivystys on ollut pitkään kovan kuormituksen kohteena. Kulunut kesä on ollut vaikea yhteispäivystyksissä myös muualla maassa. Kuntayhtymän hallitus keskusteli kokouksessaan 30.8. päivystyksen haasteista, niiden syistä ja ratkaisuista.
Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi kokouksessaan maanantaina 29.8.2022 hyvinvointialueen strategian. Strategian valmisteluun ovat osallistuneet sekä aluehallitus että aluevaltuusto, raadit, neuvostot, johtoryhmä ja toimialat.
Ikäihmisten palveluohjaukseen kehitetään yhtenäistä toimintamallia Pohjanmaan hyvinvointialueella. ”Työn lähtökohtana on ollut nykyiset työskentelytavat ja miten uudella hyvinvointialueella halutaan työskennellä. Olemme keskustelleet ja tehneet yhdessä perustan sille, miten palveluohjauksen tulisi toimia” kertoo palveluohjauksen projektipäällikkö Ann-Sofi Larsson.
SONet BOTNIA on toiminut jo 20 vuotta joustavana ja ketteränä kuntien ja kuntalaisten tarpeisiin vastaavana sosiaalialan aluelähtöisenä tiedon tuottajana, palvelujen ja osaamisen kehittäjänä. Sosiaalialan osaamiskeskustoiminnan kiinnittyminen hyvinvointialueiden rakenteisiin ja arkeen on ajankohtainen ja tulevaisuuden kannalta tärkeä asia.
Tulevaisuuden kotona asumista tukevat palvelut ikäihmisille -hanke käynnistyi tämän vuoden huhtikuussa. Hankkeessa työskentelevät tällä hetkellä projektityöntekijät Johanna Talvi ja Madeleine Isuls sekä hankepäällikkö André Åkerholm, joka kuvaa artikkelissa hanketta ja sen tavoitteita.
Kruunupyy siirtyy osaksi Pohjanmaan hyvinvointialuetta vuoden 2023 alusta. Toiminta jatkuu asiakkaiden ja potilaiden hoito- ja palvelupaikoissa ja hyvinvointialue vastaa myös asiakas- ja potilastietojen siirtymisestä.
Henkilökohtaisten avustajien palkkojen harmonisoinnin toinen vaihe toteutuu Pohjanmaan hyvinvointialueella vuoden 2023 alusta. Myös Hyvinvointialueen henkilöstön työterveyspalvelut laajenevat.
Asiakkaiden kokemustietoa hyödyntämällä pystytään lisäämään henkilöstön ymmärrystä asiakkaiden palveluntarpeista, kehittämään palveluita oikeaan suuntaan sekä kohdentamaan oikea-aikaisiksi. Kokemustiedon saamiseksi Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeessa kehitystyötä tehdään yhteistyössä muun muassa vanhusneuvoston edustajien, eri järjestöjen alaisten kokemustoimijoiden kanssa sekä asiakkaiden ja perheiden kanssa.