Siirry sisältöön

hyvinvointialue

9.12.2022 Yleinen

Pohjanmaalla halutaan osallistua ja vaikuttaa päätöksentekoon

Kaksi kolmasosaa suomalaisista sanoo, että päätöksenteko pitäisi tuoda lähemmäksi tavallista ihmistä. Pohjanmaalla haasteeseen on tarttunut Pohjalaistiimi osana Sitran muutosohjelmaa. Tavoitteena on kehittää alueellista osallisuustyötä kokoavat yhteistyörakenteet Pohjanmaalle.
9.12.2022 Yleinen

Voimaperheet-toimintamalli tukee vanhemmuutta

Pohjanmaan hyvinvointialueen neuvoloissa on marraskuun alussa otettu käyttöön Voimaperheet-toimintamalli. Pyrkimyksenä on tarjota vanhemmille työkaluja vastaamaan lapsen käyttäytymisen haasteisiin.
9.12.2022 Yleinen

Digipalveluita koko Pohjanmaan hyvinvointialueen asiakkaille

Sonja Friman ja Heli Pajala työskentelevät Pohjanmaan Tulevaisuuden sotekeskus -hankkeen digitalisaation valmistelun osakokonaisuudessa. Digitalisaation valmistelun tavoitteena on parantaa digitaalisia palveluita hyvinvointialueella.
21.11.2022 Yleinen

Palliatiivinen hoito ja hoidon suunnittelu vanhustenhuollossa

Annika Tetrault työskentelee koordinoivana osastonhoitajana Pohjanmaan ikäihmisten terveyspalveluissa sekä hoitotarvikeyksikössä. Kyseessä on kaksi uutta, koko hyvinvointialueen kattavaa yksikköä. Työnsä ohella hän viimeistelee tohtorinväitöstään terveystieteistä Åbo Akademin Vaasan yksikössä. Tetrault kertoo artikkelissa tutkimustyöstään ja siitä, miten tuloksia voidaan hyödyntää toiminnassa.
15.11.2022 Yleinen

Kohti vahvempaa asukasosallisuutta Pohjanmaalla

Pohjanmaan hyvinvointialue, Pohjanmaan liitto ja Pohjanmaan yhdistykset, ns. Team Ostrobothnia, valittiin syksyllä 2022 mukaan Sitra Lab -muutosohjelmaan kehittämään ja kokeilemaan uusia kunnallisen vaikuttamisen tapoja.
14.11.2022 Hyvinvointialueuudistus

Tavoitteena Suomen parhaat hyvinvointityöntekijät

Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen kokouksessa oli maanantaina ennätyksellisen pitkä esityslista. Ennen vuoden vaihdetta on tehtävä vielä merkittäviä päätöksiä, joista muun muassa henkilöstöstrategia, kelpoisuussääntö sekä yhteistyösopimus Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen kanssa hyväksyttiin maanantain kokouksessa.