Siirry sisältöön
Yleinen

Päihdepsykiatrian osasto palvelee koko Pohjanmaan hyvinvointialuetta

Päihdepalveluiden kokonaisuus, johon kuuluvat aiemmin katkona tai päihdekeskuksena tunnetut yksiköt, ovat nyt osa koko Pohjanmaan yhteistä Päihdepsykiatrian osastoa. Osasto tuottaa sekä päihdehoitoa että psykiatrista hoitoa. Osastolla on kaikkiaan 21 hoitopaikkaa, ja se tarjoaa hoitoa ympäri vuorokauden.

Uusi Päihdepsykiatrian osasto perustettiin 1.1.2022. Osaston työryhmä on moniammatillinen.

– Päihdepsykiatrian osasto muutti keväällä 2023 uusiin tiloihin Vaasan H-talon 7. kerrokseen ja palvelee koko Pohjanmaan hyvinvointialuetta. Aikaisemmin toiminta oli Vaasan Huutoniemellä, ja entinen päihdekeskus palveli pääsääntöisesti vain vaasalaisia ja mustasaarelaisia, muutoksesta kertoo osastonhoitaja Sofia Storfors.

Matalan kynnyksen päihdehoitoon tulee soittaa etukäteen numeroon 06 213 2400 ja kysyä, onko paikkaa vapaana, sillä päihdehoidossa on vain 2 selviämispaikkaa. Päihdehoidossa on myös 9 vieroitus- ja katkaisuhoitopaikkaa. Lisäksi korvaushoidon aloittamisjakso hoidetaan Päihdepsykiatrian osastolla.

Psykiatriseen hoitoon vaaditaan lääkärin lähete. Psykiatrisen hoidon puhelinnumero osastolle on 06 213 2200. Psykiatrisessa hoidossa on 10 hoitopaikkaa.

Asiakkaat ovat tasa-arvoisia ja heillä on oikeus hyvään hoitoon. Hoitoajan pituus on yksilöllinen sairauden ja oireiden perusteella. Osaston kaikki huoneet ovat yhden hengen huoneita, mikä tuo asiakkaille enemmän yksityisyyttä.

Lue lisää: Päihdepsykiatrian osasto