Siirry sisältöön
Yleinen

Vuodeosastojen muutto H-taloon käynnistyy

Helmikuun aikana uuteen H-taloon muuttavat dialyysiosaston lisäksi Vaasan keskussairaalan alueella aiemminkin sijainneet kirurgian vuodeosastot, neurologian ja sisätautien osasto sekä syöpä- ja veritautien osasto. Muuttoa uusiin tiloihin on odotettu innolla ja sen odotetaan parantavan niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin viihtyvyyttä.

Nykyiset Vaasan keskussairaala-alueen T- ja A-rakennusten kirurgiset osastot muuttavat ensimmäisenä viikolla 6. Osastoja on kolme ja ne muuttavat H-talon kerroksiin 4 ja 5 (H4 ja H5). Koordinoiva osastonhoitaja Bodil Mäki kertoo, että entinen osasto A3 muuttaa H-talon viidenteen kerrokseen 8. helmikuuta. Osastolla on 16 potilaspaikkaa. Yksikössä hoidetaan urologisia, verisuoni-, korva-, nenä-, kurkku-, leuka- ja silmäkirurgisissa toimenpiteissä olleita potilaita.

– Tämä on iso muutos ja muuttamiseen liittyy paljon haasteita, mutta uudet tilat ovat raikkaat ja hienot. Toivomme, että kaikki alkaa toimia sujuvasti ja pääsemme hyötymään uudesta tekniikasta ja monista saatavilla olevista hienouksista, Mäki sanoo.

Kirurgian osasto T2, jonka erikoisaloja ovat ortopedia ja traumatologia sekä plastiikka- ja yleiskirurgia, muuttaa H-talon neljänteen kerrokseen 9. helmikuuta.

– Kirurgian toiminta T2:n tiloissa loppuu ja erikoisalat siirtyvät kokonaisuudessaan H-talon 4. kerrokseen. Asiakkaat ja henkilökunta saavat uudet, modernit ja tilavat tilat hienoilla näköaloilla, kertoo koordinoiva osastonhoitaja Sari Jantunen.

Muuttoa on odotettu

Keskussairaalan E-rakennuksessa sijaitseva neurologian ja sisätautien osasto muuttaa tiistaina 14.2. H-talon kuudenteen kerrokseen (H6). Osastolla hoidetaan sisätautisia-, neurologisia-, nefrologisia- ja infektiopotilaita.

Neurologian ja sisätautien osastonhoitaja Pauliina Lundström iloitsee pitkään odotetun muuton toteutuessa. Nyt potilaat ja henkilökunta saavat uudet, toimivat tilat.

– ­On aivan ihanaa muuttaa uuteen H-taloon. Olemmehan Vaasan parhaalla paikalla meren äärellä, Lundström sanoo.

Enemmän yhden hengen huoneita

Syöpä- ja veritautien osasto muuttaa uusiin tiloihin torstaina 16.2. Osasto muuttaa sen nykyisestä sijainnista S-rakennuksesta H-talon 6. kerrokseen.

– Muuton ei odoteta vaikuttavan osaston toimintaan ja toistaiseksi meidät tavoittaa vielä samasta puhelinnumerosta kuin ennenkin, vt. osastonhoitaja Jennifer Björkqvist sanoo.  

Björkqvist kertoo, että muutto tuo mukanaan uudet, hienommat ja toimivammat tilat. Tiloissa on myös enemmän yhden hengen huoneita kuin vanhoissa tiloissa.

Potilaat tulevat syöpä- ja veritautien osastolle suunniteltuihin lääkehoitoihin, sädehoitoon tai tutkimuksiin. Lisäksi osastolla hoidetaan potilaiden infektioita, kivunlievitystä, anemiaa ja hoitojen sivuvaikutuksia sekä potilaita elämän loppuvaiheessa. Osalla potilaista vastustuskyky on heikentynyt, ja he ovat erittäin herkkiä saamaan infektioita.

Vierailuajat muuttuvat

Muutto H-taloon vaikuttaa osastojen vierailuaikoihin. Jatkossa osastoilla voi vierailla kello 13–19. Yksiköissä toivotaan, että muuttopäivinä mahdolliset vierailijat saapuvat vasta iltapäivällä tai seuraavana päivänä uudelle osastolle.