Siirry sisältöön
Yleinen

Digitaalisesta ajanvarauksesta aikoja nyt myös neuvolaan

Poika ja nainen istuvat pöydän ääressä.
Pohjanmaan hyvinvointialueella voi nyt varata verkosta ajan myös lastenneuvolaan, sekä puhelinajan äitiysneuvolaan ja diabeteshoitajalle. Palvelut löytyvät helposti verkkopalveluiden etusivulta, asioi verkossa-osiosta.

Aiemmin esimerkiksi terveyskeskuksen hoitajan vastaanotolle on voinut varata ajan verkosta. Nyt ajanvarauspalvelut laajenevat myös lastenneuvoloihin. Lastenneuvolan 1-,2-,3-,5- ja 6-vuotistarkastukseen voi varata ajan digitaalisesti valtaosassa kunnista. Toistaiseksi Närpiön ja Kaskisten ajanvaraus toimii puhelimitse.

Lastenneuvoloissa digitaalisen ajanvarauksen avautuminen on otettu ilolla vastaan, kertoo terveydenhoitaja Jessica Byggmästar Mustasaaren lastenneuvolasta.

– Digitaalinen ajanvaraus helpottaa sekä lasten vanhempia että meitä täällä neuvolassa. Valtaosa meille tulevista puheluista on ajanvarauksia. Vanhemmille tämä lisää joustoa, kun ei tarvitse yrittää ehtiä soittaa puhelinajalla, vaan voi rauhassa katsoa omasta kalenterista, mikä aika sopii, Byggmästar kertoo.

– Ja jos lapsi sitten sairastuukin, vastaanottoaika on helppo perua verkossa.

Byggmästar muistuttaa, että 18 kuukauden ja 4-vuotistarkastus ovat laajempia ja niitä varten myös henkilökunta tarvitsee enemmän aikaa. Siksi nämä tarkastukset sekä kontrolliajat varataan edelleen puhelimitse.

Mustasaaressa 6-vuotiaita ei tarkasteta neuvolassa, vaan kouluterveydenhoitajan luona. Tästä ja muista kuntakohtaisista poikkeuksista löytyy tarkemmat tiedot verkkosivuiltamme.

Äitiys- ja ehkäisyneuvola

Äitiysneuvolan puhelinaikoja voi nyt varata verkossa Pietarsaaressa, Luodossa, Kruunupyyssä, Uudessakaarlepyyssä, Pedersöressä, Mustasaaressa, Vöyrillä ja Kristiinankaupungissa.

Digitaalisesta ajanvarauksesta löytyvät puhelinajat ensimmäiselle yhteydenotolle äitiysneuvolaan sekä muille kiireettömille yhteydenotoille.

Äitiysneuvolan terveydenhoitaja tai kätilö tekee kotikäynnin vauvan syntymän jälkeen. Myös tämän käynnin sopimiseksi voi varata digitaalisesti puhelinajan Pietarsaaressa, Luodossa, Kruunupyyssä, Uudessakaarlepyyssä, Pedersöressä.

Varausta tehdessä lisätietoihin on kirjattava ajanvarauksen syy.

Vaasassa äitiysneuvolan asiakkaat voivat varata puhelinaikoja omalle hoitajalle digitaalisen ajanvarauksen kautta.

Myös ehkäisyneuvolaan voi varata ajan digitaalisen ajanvarauksen kautta Vaasassa, Laihialla, Oravaisissa, Vöyrillä, Mustasaaressa, Närpiössä ja Kristiinankaupungissa. Palvelu laajentuu vielä kevään aikana alueen pohjoisosan kuntiin.

Diabeteshoitajien puhelinajat

Koko hyvinvointialueella on mahdollista varata digitaalisesti puhelinaika diabeteshoitajalle. Ajanvaraus on mahdollista potilaille, joilla on jo diabetesdiagnoosi.

Varauksen yhteydessä lisätietoihin kirjataan ajanvarauksen syy ja puhelinnumero, johon toivoo hoitajan soittavan varattuna aikana.

Kiireetöntä asiointia verkossa

Hyvinvointialueen tarjoamat digitaaliset asiointikanavat löydät helpoiten verkkosivuilta, heti etusivulla oleavasta Asioi verkossa –linkistä. Suora osoite sivulle on http://pohjanmaanhyvinvointi.fi/asioi-verkossa/.

Voit valita valikosta oman kotikuntasi, jolloin näet heti, mitä digitaalisia palveluita käytössäsi on.

Osassa palveluita tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Osa ajanvarauspalveluista toimii ilman tunnistautumista.