Siirry sisältöön
Yleinen

Gerbyn lastenneuvola ja suun terveydenhuollon vastaanotto muuttavat remontin tieltä

Gerbyn hammashoitolan ja lastenneuvolan tiloissa alkaa remontti tammikuussa 2023. Suun terveydenhuolto muuttaa remontin tieltä Raastuvankadulle ja neuvola Tammikaivon alueelle.

Suun terveydenhuollon vastaanotto Raastuvankadulle

Suun terveydenhuollon vastaanotto siirtyy Gerbyn tiloista osoitteeseen Raastuvankatu 13.

– Muuttoaikataulu tarkentuu myöhemmin, mutta Raastuvankadulle on tarkoitus siirtyä tammikuun aikana. Tämä on meille toistaiseksi pysyvä osoite eli emme palaa Gerbyn toimitiloihin remontin jälkeen, kertoo ylihammaslääkäri Katri Palo.

Hyvinvointialue on vuokrannut Gerbyn tilat Vaasan kaupungilta. Kaupunki remontoi omistamansa tilat muuhun käyttöön, minkä vuoksi hammashoidolle on etsitty korvaavia tiloja. Suun terveydenhuollon uudessa osoitteessa Raastuvankadulla on aiemmin toiminut yksityinen hammaslääkäriasema.

– Onneksi löysimme uuden toimitilan, joka sopii valmiiksi meidän suun terveydenhuollon toimintaan, Palo toteaa.

Asiakkaat saavat tarkempaa tietoa muutosta vastaanottokäyntien ja ajanvarauksen yhteydessä.

Lastenneuvola toimii remontin ajan Tammikaivossa

Lastenneuvolan toiminta muuttaa Tammikaivoon niin ikään tammikuussa. Tammikaivossa toimii jo äitiysneuvola ja perhesuunnittelu sekä Vaasan muiden kaupunginosien lastenneuvolat. Tammikaivon rakennukseen 8 muuttava neuvola on kuitenkin palaamassa Gerbyn toimitiloihin remontin jälkeen.

– On arvioitu, että remontti kestää noin vuoden, jonka jälkeen lastenneuvola muuttaa takaisin remontoituihin tiloihin, kertoo osastonhoitaja Maria Arvila.

Gerbyn nykyisiä tiloja ei ole suunniteltu neuvolan käyttöön. Remontin jälkeen tilat vastaavat paremmin neuvolatoiminnan tarpeita. Mikäli remontti etenee suunnitelmien mukaan, palaa lastenneuvola vanhaan osoitteeseen alkuvuodesta 2024.

Muutto ei vaikuta lastenneuvolan tai suun terveydenhuollon ajanvaraus- tai neuvontanumeroihin. Aiemmin tiloista muuttanut terveysasema toimii tällä hetkellä Kirkkopuistikolla, kunnes siirtyy Vaasan keskussairaalan alueelle uuteen H-taloon.