Siirry sisältöön
Hyvinvointialueuudistus

Kinnusta ehdotetaan hyvinvointialueen johtajaksi

Kuvituskuva

Marina Kinnusta ehdotetaan Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaksi. Esityksen takana on yksimielisesti valmisteluryhmä, joka koostuu valtuuston ja hallituksen puheenjohtajistosta.

Marina Kinnunen, kauppatieteen tohtori, sairaanhoitaja, oli viran ainoa hakija. Hän työskentelee tällä hetkellä vapaaehtoisen Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän johtajana.

– Kinnusella on hyvin vakuuttava alan työkokemus, laajat verkostot ja hän tuntee hyvin sen, miten palvelut toimivat ja on rakennettu koko Pohjanmaalla. Hänen laajan osaamisensa ansiosta hänen puoleensa käännytään, kun tarvitaan hoito- ja hoiva-asioiden asiantuntijaa valtakunnallisesti. Lisäksi hän on yksi Suomen johtavia asiantuntijoita, kun on kyse esimerkiksi palveluista molemmilla kansalliskielillä ja potilasturvallisuudesta, sanoo valtuuston puheenjohtaja Mikko Ollikainen, joka toimi valmisteluryhmän puheenjohtajana.

– Saamme erittäin pätevän johtajan, joka tuntee Pohjanmaan, jolla on strategista osaamista ja joka on fokusoitunut päätehtäväämme. Hallituksen puheenjohtajana hänen kanssaan on hyvä työskennellä ja olen vakuuttunut siitä, että meillä hallituksessa tulee olemaan toimiva yhteistyö hänen kanssaan, sanoo hallituksen puheenjohtaja Anne Salovaara-Kero.  

Esitys käsitellään hyvinvointialueen hallituksessa 4. huhtikuuta. Johtajan valinta tapahtuu valtuustossa 11. elokuuta.

– Olemme monia muita hyvinvointialueita paremmin valmistautuneita, mutta on jäljellä paljon työtä ennen kuin uusi hyvinvointialue on käynnissä vuoden 2023 alussa. Mitä aiemmin johtajan valinta tehdään, sen parempi. Meidän tulee muistaa, että elämme poikkeuksellisia aikoja esimerkiksi koronan vuoksi, mikä vaikuttaa paljon päivittäiseen toimintaan sektorilla. On tärkeää, että olemme toimintakykyisiä, sanoo Ollikainen.

Pohjanmaan hyvinvointialue on itsehallinnollinen viranomainen, jonka toiminta alkaa 1.1.2023. Sen tehtäviin kuuluvat sosiaali- ja terveydenhuollon, erityishuollon sekä pelastuslaitoksen palvelut.