Siirry sisältöön
Yleinen

Koronalukujen raportoinnista luovutaan Pohjanmaalla

kuvituskuva

Pohjanmaan hyvinvointialueella on päätetty luopua koronavirusepidemiasta kertovien lukujen tilastoimisesta ja raportoimisesta. Kevään aikana tiistaisin julkaistua tilannekuvataulukkoa ei siis enää päivitetä. Muutoksen syynä on se, etteivät luvut anna enää luotettavaa kuvaa epidemiatilanteesta, sillä virallisia koronatestejä otetaan vain rajatulta kohderyhmältä.

– Epidemiatilanne on tällä hetkellä niin tasainen, että voimme luopua epidemialukujen laaja-alaisesta seurannasta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että koronavirus kiertää edelleen väestössä eikä uusia epidemia-aaltoja voida poissulkea. Tällä hetkellä voimme kuitenkin olla tyytyväisiä myönteiseen kehitykseen epidemian suhteen, toteaa Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaylilääkäri Peter Nieminen.

Koronasta tiedotetaan tarpeen mukaan

Pohjanmaan hyvinvointialueella seurataan jatkossa sairaalassa olevien koronapotilaiden määrää ja koronaan kuolleiden määrää. Näiden lukumääristä ei kuitenkaan tiedoteta automaattisesti. Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä eli koronanyrkki kokoontuu jatkossa tarpeen mukaan. Jos koronavirustilanne olennaisesti muuttuu tai esiin tulee muuta huomion arvoista, asiasta tiedotetaan.

Hyvinvointialue raportoi edelleen viikoittain koronatilanteen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle ja Pohjanmaan koronavirustilannetta voi seurata THL:n sivujen kautta.