Siirry sisältöön

koronavirus

27.11.2023 Koronavirus

Syksyn koronaepidemia näyttää rauhoittuvan

Syksyn koronaepidemia on ollut käynnissä syys-lokakuun vaihteesta. Sairaalan osastoilla on muutaman viikon ajan ollut potilaita jonkin verran enemmän kuin tavallisesti. Nyt koronaepidemia näyttää rauhoittumisen merkkejä. Influenssaepidemia ei ole vielä käynnistynyt, joten on hyvä aika ottaa influenssarokote.
2.1.2023 Yleinen

Hoida koronaa kuten muitakin flunssatauteja – laajamittainen koronatestaus päättyy

Pohjanmaan hyvinvointialueen pandemiajohtoryhmä kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseen 2.1. Ryhmä teki valtakunnallisen linjauksen mukaisen päätöksen, että laajamittainen koronatestaus lopetetaan. Jatkossa koronatesti tehdään vain, jos se on hoidon näkökulmasta tarpeen. Koronatartunnan voi pääsääntöisesti sairastaa kotona muiden virustautien tapaan.
25.11.2022 Yleinen

Neljäs rokotekierros ei laajene Pohjanmaalla

Pohjanmaan hyvinvointialueen pandemia- ja rokoteryhmät ovat kokoontuneet keskustelemaan neljännen koronarokotteen ikä- ja riskiryhmien laajentamisesta. Ryhmät ovat arvioineet, että Pohjanmaan nykyisessä epidemiologisessa tilanteessa ei ole perusteita poiketa THL:n rokotussuosituksesta.
3.11.2022 Yleinen

Koronatilanne on huonontunut jälleen – Osastoilla ennätysmäärä potilaita

Pohjanmaan koronatilanne on syysloman jälkeen kääntynyt merkittävästi heikompaan suuntaan. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on ennätysmäärää koronapositiivisia potilaita. Samaan aikaan hoitohenkilöstöä on poissa sairauspoissaolojen vuoksi. Tilanne vaikuttaa terveydenhuollon toimintakykyyn ja voi hidastaa kiireetöntä hoitoon pääsyä.
5.9.2022 Yleinen

Neljännestä koronarokotteesta voi olla hyötyä sinulle – tarkista kuulutko nyt rokotettavaan ryhmään

Koronarokotteita on hyvin saatavilla Pohjanmaan hyvinvointialueella. Neljättä koronarokotusta tarjotaan nyt 60 vuotta täyttäneille sekä riskiryhmiin kuuluville täysi-ikäisille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uuden suosituksen mukaan ikääntyneille ja riskiryhmiin kuuluville tarjotaan uutta tehosteannosta myöhemmin syksyllä. Uusia tehosteannoksia annetaan arvioiden mukaan aikaisintaan lokakuussa.
2.8.2022 Yleinen

Koronatilanne pahentumassa Pohjanmaalla 

Pohjanmaan hyvinvointialueen pandemiajohtoryhmä kokoontui 1.8. Kokouksessa todettiin, että uuden omikron BA-5 -muunnoksen levittäytyessä tautitilanne on …