Siirry sisältöön
Yleinen

Koronarokotteita hyvin saatavilla Pohjanmaalla


Pohjanmaan koronatilanne on pysynyt suhteellisen samanlaisena viimeisten viikkojen aikana. Tautia on yhä liikkeellä paljon ja tartunnan voi saada mistä vaan. Tasaisen epidemiatilanteen vuoksi Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä ei kokoonnu tiistaina 15.2. Tilannetta arvioidaan seuraavan kerran tiistaina 22.2., jolloin koronakoordinaatioryhmä kokoontuu uudelleen.

Kaikkia kannustetaan hankkimaan rokotesuoja

Koronarokotteet suojaavat tehokkaasti vakavalta tautimuodolta, minkä vuoksi kaikkia Pohjanmaan hyvinvointialueen yli 5-vuotiaita asukkaita kannustetaan ottamaan koronarokote ja tehosterokotteet ajankohtaisen suosituksen mukaisesti.

— Rokotteita on hyvin saatavilla ja niitä riittää kaikille halukkaille. Kannustamme asukkaitamme ottamaan myös kolmannen rokotteen, toteaa Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaylilääkäri Peter Nieminen.

Rokotuksia suositellaan myös koronavirustaudin sairastaneille. Ohjeet koronavirustaudin sairastaneiden rokotuksista ja kuntakohtaiset ajanvarausohjeet löytyvät Pohjanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta. Koronarokotteista voi tiedustella myös työterveyshuollosta.

Epidemiatilanteesta raportoidaan jatkossa kerran viikossa

Epidemian tilannekuva raportoidaan jatkossa kerran viikossa, tiistaisin. Tilannekuva, suositukset ja ohjeet raportoidaan pääsääntöisesti Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän tiedotteiden yhteydessä.

Koronatilanteesta tiedotetaan lisäksi tarpeen mukaan verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä mediatiedottein.

Epidemian tilannekuva 15.2. löytyy Epidemiatilanne ja suositukset -sivulta.