Siirry sisältöön
Yleinen

Mitä kuuluu Pohjanmaan nuorille? Luentosarja alkaa maaliskuussa

Keväällä 2023 starttaa Pohjanmaan nuorten hyvinvointia käsittelevä luentosarja. Maaliskuun loppupuolella alkavat luennot keskittyvät nuorten mielenterveys- ja päihdehaasteisiin.

Luennot ovat suunnattu mielenterveys- ja päihdehaasteista kärsiville nuorille sekä heidän omaisilleen ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille. Jokaisella luennolla kuullaan kokemusasiantuntijan puheenvuoro.

– Tarkoitus on tuoda kokemusasiantuntijoita esiin Pohjanmaan hyvinvointialueella, niin että saamme hyödynnettyä heidän kokemuksiaan ja asiantuntemustaan paremmin myös meidän palveluissamme, kertoo Prima Botnia -hankkeen projektipäällikkö Mari Viljamaa.

Nuorten mielenterveys- ja päihdehaasteisiin liittyvät teemat ovat ajankohtaisia ja siksi Viljamaan mielestä onkin tärkeää, että luentosarja järjestetään juuri nyt.

– Vanhemmilta on tullut paljon viestiä, että tällaista kaivataan. Nuorilla on paljon pahoinvointia ja kokemusasiantuntijoiden toivotaan tuovan ymmärrystä ja apua myös sairastuneiden läheisille, Viljamaa sanoo.

Pohjanmaan hyvinvointialueen ja Pohjanmaan yhdistysten yhteistyössä järjestetty luentosarja on niin ikään pilotti, jota on tarkoitus kehittää palautteen perusteella ja jatkaa myös syksyllä uusilla teemoilla.

Kevään luennot

  • 20.3.2023 klo 17-19 Häpeä avun hakemisen esteenä
  • 3.4.2023 klo 17-19 Syömishäiriöt
  • 18.4.2023 klo 17-19 Päihteiden käyttö
  • 2.5.2023 klo 17-19 Itsetuhoisuus
  • 15.5.2023 klo 17-19 Peliriippuvuus

Luennot järjestetään Pohjanmaan Yhdistysten järjestökeskuksessa osoitteessa Korsholmanpuistikko 44, 65100 Vaasa. Paikanpäälle osallistuvien tulee ilmoittautua etukäteen. Luennoille voi lisäksi osallistua myös Teamsin välityksellä. Luennot ovat maksuttomia.

Kokemusasiantuntijoiden puheenvuorojen lisäksi luennoilla kuullaan myös järjestöjen ja hyvinvointialueen puheenvuorot. Ensimmäisellä luennolla kuullaan kokemusasiantuntija Marit Björkqvistä. Hyvinvointialueelta kuullaan Jarkko Pirttiperää jajärjestöjen vertaistuesta ja Toivo-sovelluksesta kertoo Raija Koivisto.  Kevään loppujen luentojen puhujat tarkentuvat lähempänä ajankohtaa.

Lisätiedot:

Mari Viljamaa, projektipäällikkö, puh. 040 6116857