Siirry sisältöön
Yleinen

Muutoksia Vaasan Kasarmintorin koronatestauspisteen aukioloaikoihin

kuvituskuva koronanäytteenotto

Vaasan Kasarmintorin koronatestauspiste on jatkossa auki maanantaista lauantaihin klo 8–17. Muutokset aukioloajoissa tulevat voimaan maanantaina 28.2.

Vaasan toinen koronatestauspiste Tammikaivontiellä toimii ajanvarauksella ja on auki maanantaista perjantaihin klo 8–15. Testauspiste sijaitsee osoitteessa Tammikaivontie 4. Testaukseen varataan aika sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta.

Kotitesti useimmiten riittävä testausmuoto

Kotitesti on ensisijainen testausmuoto useimmille koronavirusta epäileville. Virallista testiä suositellaan tietyissä tapauksissa kuten silloin, jos henkilö työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa, kuuluu riskiryhmiin, on raskaana tai tarvitsee tuloksen virallisesta testistä esimerkiksi tartuntatautipäivärahaa varten. 

Vaasassa pyritään jo kevään aikana siirtymään kokonaan ajanvarauksella järjestettävään testaukseen. Koronatestaus toimi ajanvarauksella myös koronaepidemian alussa ja drop in –testausta on järjestetty lokakuusta 2021 lähtien.

– Testaamisen tarve on kotitestien myötä vähentynyt, eikä virallista koronatestiä enää suositella kaikille. Voimme toivottavasti kevään aikana siirtyä takaisin vain ajanvarauksella tapahtuvaan testaukseen. Kaikki testin tarvitsevat testataan myös jatkossa, toteaa Pohjanmaan hyvinvointialueen akuuttisairaalan ja päivystyksellisten palveluiden ylihoitaja Saija Seppelin.