Siirry sisältöön
Yleinen

Närpiön terveysaseman remontti etenee – toimintoja siirtyy J-rakennukseen

Närpiön terveyskeskuksen remontti etenee ja maanantaina 10. lokakuuta hoitajien vastaanotto, infektiovastaanotto ja fysioterapia aloittavat toimintansa terveyskeskuksen uusissa, remontoiduissa tiloissa J-rakennuksessa.

– Päivystys jatkaa vielä vuoden tilapäisissä tiloissa H0-käytävässä, samoin kuin lääkäreiden vastaanotto, neuvoo osastonhoitaja Linda Ahlroos.

Hoidon tarpeen arviointi muuttaa niin sanotusta vanhasta terveyskeskuksesta tilapäisesti HO-käytävään ja sinne pääsee jatkossakin ottamalla vuoronumeron.

HO-ovesta mennään hoidontarpeen arviointiin, päivystykseen ja lääkärin vastaanotolle. Taustalla näkyy G-rakennuksen sisäänkäynti, josta pääsee info-pisteelle.

Hoitajan vastaanotolle J1-ovesta

J1-sisäänkäynti on asiakkaiden ja potilaiden käytössä. Kun tulee sisään Kirkkotien suunnasta, hoitajan vastaanottohuoneet ovat nyt vasemmanpuoleisessa käytävässä. Tilat J-rakennuksen oikeanpuoleisessa siivessä suljetaan ja remontti jatkuu näissä tiloissa.

J1-sisäänkäynnistä tullaan aulatilaan, jonka oikealla puolella oleva siipi suljetaan nyt remontin vuoksi. Oikealta löytyvät hoitajan vastaanotot ja käytävää suoraan eteenpäin pääsee apuvälinelainaamoon ja fysioterapian tiloihin.

– Hoitajan vastaanottojen huoneet on sisustettu ja varusteltu samanlaisiksi. Silloin kaikki voivat työskennellä kaikissa huoneissa ja työskentely on näin sujuvampaa, Ahlros kertoo.

– Vain yhdessä hoitajan huoneessa varustus on erilainen, sillä siellä työskentelee kardiologi kerran kuukaudessa, lääkäri Anna-Maria Sandberg kertoo.

J1-sisäänkäynnistä suoraan eteenpäin löytyvät fysioterapian ja apuvälinelainaamon tilat. Sisäänkäynnin edustalla on muutamia parkkipaikkoja, mutta Ahlroos ja Sandberg kehottavat asiakkaita pysäköimään ensisijaisesti isommalle, varsinaiselle pysäköintialueelle H- ja G-sisäänkäyntien edustalla.

Osastonhoitaja Linda Ahlroos ja lääkäri Anna-Maria Sandberg seisovat valoisassa käytävässä.
Osastonhoitaja Linda Ahlroos ja lääkäri Anna-Maria Sandberg ovat tyytyväisiä uusin, remontoituihin tiloihin. J-rakennuksen käytävältä löytyvät nyt fysioterapian ja apuvälinelainaamon tilat.

Infektiovastaanoton sisäänkäynti (J2) sijaitsee J-rakennuksen takana. Infektiovastaanotto palvelee vain iltapäivisin.

Ovi on lukossa, kuten ennenkin, mutta hoitohenkilökunta tulee avaamaan oven potilaille, joilla on varattu aika. Käytävä on suljettu siten, ettei läpikulkua ole muihin tiloihin, Ahlroos kertoo.

J-rakennuksessa on remontoitu ja otettu nyt käyttöön myös hiljainen huone eli tila jossa omaiset voivat rauhassa hyvästellä poisnukkuneen läheisen.

Vielä vuosi väistötiloissa

Vuonna 2021 alkaneen remontin aikana on pyritty muuttamaan toimintoja mahdollisimman vähän, jotta asiakkaiden ja potilaiden olisi mahdollisimman helppo asioida ja tulla hoitoon.

– Kaikille palveluille on löydetty toimivat väistötilat, lukuun ottamatta röntgeniä. Röntgen otetaan käyttöön remontin valmistuttua. Siihen saakka röntgen-tutkimukset tehdään Kristiinankaupungissa, Sandberg kertoo.

Hammashuolto jatkaa väistötiloissa remontin valmistumiseen saakka F-rakennuksessa.

J-rakennuksen kylkeen rakennetaan tulevien kuukausien aikana uudisrakennus, johon tulee hallinnon työtiloja sekä arkisto.

Närpiön terveysaseman rakennustöiden ja remonttien on arvioitu valmistuvan 2023 syksyllä. Ahlroos kertoo, että vastaanotot siirtyvät tämän jälkeen niille tarkoitettuihin tiloihin.