Siirry sisältöön
Yleinen

Närpiön terveyskeskuksen vastaanotot palaavat J-rakennukseen

Närpiön terveyskeskus
Närpiön terveyskeskuksen kaksi vuotta kestänyt remontti on valmistumassa ja vastaanottotoiminta palaa remontoituihin tiloihin. Marraskuussa kaikki terveyskeskuksen palvelut löytyvät jälleen J-rakennuksesta.

Remontoiduissa tiloissa tehdään vielä asennuksia ja kalusteita ja tarvikkeita laitetaan paikoilleen viikolla 44. Maanantaina 6.11. terveyskeskuksen lääkärin ja hoitajan vastaanotot sekä hoidon tarpeen arviointi aloittavat toimintansa J-rakennuksessa.

– Terveyskeskuksen sisäänkäynti palaa oikealle paikalleen J-rakennuksen pääovelle, Kirkkotien puolelle. Samoin terveyskeskuksen infotiski muuttaa G-rakennuksesta ja palvelee taas J-rakennuksen sisääntuloaulassa, osastonhoitaja Linda Ahlroos kertoo.

Osastonhoitaja Linda Ahlroos kertoo, että vastaanottohuoneet on kalustettu siten, että niitä voidaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti.

Ilmoittautumiset aina infotiskillä

Ahlroos neuvoo terveyskeskukseen tulevia asiakkaita ja potilaita tulemaan aina ensin infopisteelle.

– Olisi hyvä, että potilaat ilmoittautuisivat infossa. Infosta neuvotaan, mihin aulaan potilaan kuuluu tulla odottamaan esimerkiksi vastaanotolle pääsyä. J-rakennuksessa on nyt kaksi odotustilaa, A- ja B-aulat, joista potilaat kutsutaan sisään vastaanotolle.

Ilmoittautuminen sujuvoittaa henkilökunnan työtä. Siten hoitohenkilökunta tietää potilaan todella saapuneen paikalle, eikä häntä tarvitse etsiä käytäviltä tai odotella turhaan.

Myös hoidon tarpeen arviointiin ja päivystykseen tulevat potilaat Ahlroos neuvoo tulemaan infopisteen kautta. Molemmat palvelut olivat remontin ajan H-rakennuksessa, mutta nämäkin muuttavat remontoituihin terveyskeskuksen tiloihin.

Palveluiden muuton aikana, 30.10.–3.11., terveyskeskuksen toimintaa on supistettu ja vastaanottoaikoja on normaalia vähemmän, sillä henkilökunta valmistelee remontoitujen tilojen käyttöönottoa.

Närpiön terveyskeskus, info ja ilmoittautuminen
Terveyskeskukseen tullaan sisään J-rakennuksen pääovesta. Keskellä A-aulaa sijaitsee info-piste, missä ilmoittaudutaan vastaanotolle ja neuvotaan oikeaan odotustilaan.

Kaikki palvelut saman katon alla

Laboratorion palvelut pääsevät muuttamaan takaisin terveyskeskuksen yhteyteen J-rakennukseen viikkoa myöhemmin.

Perjantaina 10.11. Fimlabin laboratorio on suljettu muuton vuoksi, mutta maanantaina 13.11. se aloittaa toimintansa uusissa tiloissa. Laboratorion aukioloajat pysyvät ennallaan (ma−pe klo 7.30−14). Närpiön laboratorio palvelee ajanvarauksella, mutta päivystysasiakkaat voivat asioida vuoronumerolla.

Närpiön röntgen on ollut osittain suljettuna remontin ajan, mutta tämäkin palvelu palaa J-taloon marraskuun 13. päivä.

Röntgenin palvelut palaavat J-rakennukseen 13. marraskuuta.

Hammaslääkärien ja –hoitajien vastaanotot jatkavat vielä toistaiseksi väistötiloissa F-rakennuksessa, kunnes suun terveydenhuollon tiloihin tarvittavat muutostyöt valmistuvat terveyskeskuksen yhteyteen.

– Remontin valmistuminen helpottaa kyllä potilaiden liikkumista ja asiointia meillä, kun kaikki palvelut ovat samassa rakennuksessa. Jos menisikin vahingossa väärään paikkaan, ei kuitenkaan päädy kauas, Alhroos toteaa.