Siirry sisältöön
Koronavirus

Neljännet koronarokotukset laajenevat Pohjanmaalla


Pohjanmaan hyvinvointialueella on ryhdytty tarjoamaan neljänsiä koronarokotteita ikäihmisten järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville. Neljänsiä rokoteannoksia suositellaan ennestään kaikille 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

– Neljännen rokotuksen kohderyhmää laajennetaan hyvinvointialueella asteittain. Toivomme, että mahdollisimman moni kohderyhmiin kuuluva ottaa neljännen annoksen, kun oma vuoro tulee. Tehosterokote antaa hyvän suojan vakavaa koronatautia vastaan, sanoo johtajaylilääkäri Peter Nieminen.

Neljäs rokote voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut kolme kuukautta. Koronataudin sairastanut ja kolme rokotetta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta.

Rokotuksia annetaan kotona ja rokotuspisteillä

Kotihoidon tai omaishoidon piirissä olevien iäkkäiden asiakkaiden rokotukset hoituvat kotihoidon kautta, jolloin rokotus tullaan antamaan kotiin. Kotihoidon piirissä olevien iäkkäiden, omaishoidon asiakkaiden tai heidän omaishoitajiensa ei tarvitse itse varata rokotusaikaa, vaan rokotetta tarjotaan kotihoidon toimesta.

Rokotus tarjotaan myös samassa taloudessa asuville omaishoitajille. Omaishoitajat voivat hakeutua rokotukseen varaamalla ajan omaan rokotuspisteeseen sähköisesti tai puhelimitse kuntakohtaisten ohjeiden mukaisesti.

Muutoksista rokotusvuoroissa tiedotetaan, kun ne ovat ajankohtaisia.