Siirry sisältöön
Yleinen

Neljänsien koronarokotusten kohderyhmä laajenee


Neljänsien koronarokotusten kohderyhmiä laajennetaan Pohjanmaalla valtakunnallisten suositusten mukaisesti. Tästä viikosta alkaen neljänsiä annoksia tarjotaan myös 70-79 –vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Neljäs tehosteannos suositellaan otettavaksi, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

–Tehosterokotteet antavat hyvän suojan vakavaa koronatautia vastaan. Sen vuoksi suosittelemme vahvasti neljännen annoksen ottamista riskiryhmäläisille, jotka ovat nyt rokotusvuorossa,

johtajaylilääkäri Peter Nieminen toteaa.

Lista riskiryhmään kuuluvista löytyy THL:n sivuilta. Neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan tällä hetkellä myös kaikille 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville, ikäihmisten kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville, omaishoitajille sekä 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Mikäli henkilö on jo sairastanut koronan ja saanut kolme rokotetta, ei neljättä annosta ole tällä hetkellä tarpeen ottaa. Aika rokotukseen varataan puhelimitse tai sähköisen ajanvarauksen kautta. Ajanvarausohjeet löytyvät täältä.